LEGE PENTRU REDUCEREA BIROCRATIEI – Se cere respect pentru romani. Statul trebuie sa raspunda in maxim 10 zile (Document)

587

sursa foto: Curtea conturi

Statul trebuie sa ii respecte pe romani si sa raspunda intr-un termen cat mai scurt la solicitari. Asta prevede initiativa legislativa depusa in Senat.

Propunerea are ca scop reducerea timpului in care un cetatean trebuie sa primeasca raspuns de la o autoritate publica, de la 30 de zile la 10 zile. Se argumenteaza ca in ultima perioada majoritatea petitiilor sunt transmise prin mijloace electronice de comunicare, iar institutile publice, fie ele primarii, consilii judetene, ministere, sau autoritati subordonate acestora isi desfasoara activitatea cu publicul preponderent on-line.

Servicii digitale

Potrivit expunerii de motive, tehnic, rezolvarea petitiilor transmise in format electronic, prelucrarea si repartizarea acestora in interiorul directiilor institutiiior publice pentru primirea raspunsului
este mult mai usoara. De asemenea, autoritatile publice locale sau centrale au posibilitatea digitalizarii serviciilor proprii,astfel incat solutionarea petitiilor sa fie mult mai usoara.
Cetateanul poate primi un raspuns mult mai rapid astfel incat isi poate indrepta actiunea catre o alta institutie mult mai repede, daca este cazul. Timpul de rezolvare a petitiilor se scurteaza, ducand la o mai buna administrare a relatiei cu cetatenii”.

Iata proiectul de lege

Ultimele articole