Grid star
criptomonede

LA TOAMNA SE NUMARA „SCHELETELE” DIN RETEAUA BITCOIN – Capacitatile de minare dezafectate de China „nu se mai intorc” iar preturile cripto ingheata in asteptarea furtunii

Piata criptomonedelor stagneaza in acest moment intr-o „pauza de vara”, dar aceasta ar putea fi doar „calmul dinantea furtunii”, avertizeaza analistii financiari consultati de jurnalistii de la revista Forbes. Saptamana trecuta, Scott Minerd, presedintele Guggenheim Investments, i-a pus pe jar pe investitorii speculativi, estimand ca Bitcoin isi va relua declinul si se va prabusi pana la 10.000 de dolari. Insa ce se intampla de fapt in spatele „usilor criptate” ale retelelor?

Dupa scaderea sub 30.000 de dolari in ultimele saptamani, pretul bitcoin s-a ridicat si se mentine momentan peste acest prag psihologic, in jurul valorii de 34.000 de dolari, dar esecul sau de a recupera in mod semnificativ terenul pierdut de la prabusirea sa din mai a lasat ingrijorati multi observatori ai pietei criptografice.

Acum, dupa ce fosti mineri de bitcoin si ethereum din China, au aruncat GPU-uri, sugerand ca cel putin o parte din capacitatea miniera dezafectata din China nu se va intoarce in retea, analistii au avertizat ca preturile cripto sunt „in pericol”, potrivit forbes.com.

Analisti: Daca Bitcoin scade sub 30.000 de dolari, este „probabil sa declanseze un nou val de lichidare”

Exista o pauza de vara pe piata criptografica, care ar putea fi doar calmul dinaintea furtunii”, a scris Alex Kuptsikevich, analistul financiar principal al FxPro, in comentarii prin e-mail, avertizand ca, daca Bitcoin scade sub 30.000 de dolari, este „probabil sa declanseze un nou val de lichidare”, spun jurnalistii de la Forbes

Daca piata este afectata de un numar mic de pozitii deschise (n.r. este vorba despre portofelele „hot”), atunci orice furtuna mica s-ar putea transforma intr-o lichidare de pozitii la scara larga, perturband major preturile, a mai explicat Alex Kuptsikevich.

Dar cel mai alarmant lucru pentru cripto-entuziasti este ca un astfel de efect de prabusire in lant va sublinia caracterul prelungit al corectiei, sporind speculatiile in jurul unei noi „crize de iarna” ca in 2018”, a adugat el.

Cei mai pesimisti analisti vad o cadere a bitcoin pana la 10.000 de dolari

Declaratiile sale se adauga celor ale lui Scott Minerd, presedintele Guggenheim Investments, companie care gestioneaza active de peste 245 miliarde de dolari, care a facut predictii naucitoare intr-un interviu acordat la finalul saptamanii trecute pentru CNBC.

Cand ma uit la istoria criptomonedei si la locul in care ne aflam, cred ca este probabila o cadere ce ar putea insemna o scadere de 70 - 80 % pana la 10.000 - 15.000 de dolari,” spune Minerd.

Nu m-as grabi sa cumpar Bitcoin si nu vad niciun motiv sa-l detin chiar acum”, a adaugat declarat Minerd pentru CNBC.

Pozitia actuala a lui Minerd este cu atat mai interesanta cu cat in trecut a fost un fan al criptomonedei. In decembrie, el a declarat pentru Bloomberg News ca Bitcoin ar trebui sa coste „aproximativ 400.000 de dolari”.

Pe de alta parte, investitorii speculativi au inceput sa-si vanda noile monede catre detinatorii pe termen lung, a scris analistul Willy Woo intr-un buletin publicat pe 2 iulie, referindu-se la asa-numita diagrama „Rick Astley” care studiaza fluxurile Bitcoin intre mainile puternice si cele slabe.

Este foarte clar sa vedem ca detinatorii pe termen lung elimina monedele speculative intr-un ritm puternic. Acum este un joc de asteptare pana cand acest lucru se reflecta in actiunea de pret, datele indica cu incredere o formare de acumulare de jos.”, a spus Woo citat dee Cointelegraph.

China a inceput sa blocheze accesul la platformele majore de exchange cripto

Retelele de socializare au „bubuit” saptamana trecuta, anuntand ca China a inceput sa blocheze accesul la platformele majore de exchange cripto. Utilizatorii au raportat ca Huobi si Binance au solicitat, pe scurt, un VPN (n.r. -Virtual Private Network, o retea virtuala privata) pentru a masca locatia de unde sunt accesate.

Binance, cea mai mare platforma de schimb cripto din lume, s-a luptat in ultimele saptamani cu probleme legate de reglementare globala dupa ce SUA si tarile din intreaga Europa si-au intensificat controlul asupra tranzactiilor cripto.

Represiunea Chinei impotriva mineritului bitcoin si criptografic de luna trecuta i-a fortat pe cei care folosesc computere de mare putere sa securizeze reteaua bitcoin si sa valideze tranzactiile in afara tarii. Expulzarea minelor de bitcoin si cripto din China a trimis rata de hash a bitcoin, o masura a puterii de calcul este directionate catre reteaua bitcoin, la un minim al ultimelor 13 luni in ultimele doua saptamani.

Reteaua Ethereum a fost, de asemenea, afectata de interdictia din China, iar rata de hash a retelei a scazut cu aproximativ 20% din luna mai, pe masura ce minerii au fost opriti.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani