FONDURI EUROPENE PENTRU CARAS - SEVERIN - 1,7 miliarde lei
Fonduri Europene pentru Caras - Severin in valoare de 1,7 miliarde lei. Guvernul a demarat turneul de promovare a democratizarii fondurilor europene pentru romani. Caras – Severin este al 14 - lea judet vizitat de catre oficialii romani, judet ce se va moderniza prin fonduri europene.
Potrivit reprezentantilor Guvernului, Judetul Caras - Severin are alocate 1,7 miliarde lei din fonduri europene, pentru perioada 2021 - 2027.
Mai exact, Caras – Severin se pozitioneaza pe locul 10 in clasamentul judetelor care au contribuit la imbunatatirea vietii locuitorilor apeland la fonduri de la Uniunea Europeana.
Conform reprezentantilor MFE, viata a 151.000 de locuitori din cei 271.000 ai intregului judet a fost schimbata in bine cu ajutorul celor 106 proiecte desfasurate in perioada 2014 – 2020, care cumulează 327,62 milioane euro, ceea ce inseamna 1,03 milioane euro atrasi la mia de locuitori.
Fonduri Europene pentru Caras - Severin in valoare de 1,7 miliarde lei
Iata care sunt cele mai importante proiecte implementate in judetul Caras – Severin din bani europeni:
- “Amenajare complexa rau Barzava si afluenti pe sector Bocsa – Gataia Denta, judetul Caras - Severin si judetul Timis.” Asta inseamna o valoare totala de 47 milioane lei;
- “Consolidarea capacitatii sistemului medical public de gestionare a situatiei de urgenta cauzata de criza Covid - 19, in judetul Caras – Severin.” Valoarea totala a proiectului a insumat 1,5 milioane lei;
- “Modernizarea infrastructurii de apa si apa uzata in judetul Caras – Severin.” Explicit, in valoare de 450 milioane lei;
- “Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Caras – Severin.” Mai exact, proiectul se ridica la valoarea de 32,1 milioane lei, asa cum reiese din comunicatul emis de MFE, marti, 1 septembrie 2020.
Raluca Turcan, viceprim – ministru, a declarat:
“In premiera in Romania, statiunile balneoclimaterice vor beneficia de finantare nerambursabila in pachete integrate care acopera reabilitarea patrimoniului cultural, reabilitarea si modernizarea cladirilor istorice, regenerarea urbana, mobilitatea urbana, constructia si extinderea retelelor edilitare, dar si pentru investitii in cresterea accesibilitatii turistice si investitii in centre de tratament specifice resurselor turistice naturale fiecarui tip de statiune.”
Marcel Bolos, ministrul fondurilor europene, a subliniat:
“Cea mai buna carte de vizita a unui primar sunt rezultatele sale. Ne uitam astazi admirativ la Alba Iulia, la Oradea, Sibiu, Cluj, Timisoara si alte orase, dar trebuie sa stim ca acolo se vorbea cu circa zece ani in urma despre modernizarea retelelor de apa si canal, lucru care abia acum se intampla in zonele care nu au profitat de fondurile disponibile din cauze politice sau de management public defectuos. Romania are acum sansa unica, prin cele 79,9 miliarde de euro disponibile, sa recupereze decalajele dintre regiuni. Fondurile europene reprezinta cea mai sigura cale de dezvoltare a comunitatilor, iar rolul meu este sa va fac sa credeti in aceasta sursa de finantare.”