IPS TEODOSIE DUPA TAIEREA BUGETULUI BOR – “Sunt ispitele celor care vor sa braveze ca ingenuncheaza Biserica”

1654

Arhiepiscopul Tomisului IPS Teodosie (foto 2) a reactionat dupa ce Executivul condus de Florin Citu a taiat in Proiectul de buget pe 2021 aproape 90% bugetul Bisericii. Este vorba despre o scadere cu 88% a fondurilor pentru investitii alocate sprijinirii cultelor.

Teodosie a declarat intr-o emisiune la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului ca daca acest lucru se va intampla, este un lucru nefiresc, pentru ca Biserica Ortodoxa Romana are o misiune foarte importanta.
IPS Teodosie se intreaba cum pot guvernantii sa taie bani de la cei care fac aceasta misiune ca sa tina poporul in demnitate, cu constiinta treaza:

“Sunt ispitele celor care vor sa braveze, ca ingenuncheaza ei Biserica”.

sursa foto: facebook Arhiepiscopia Tomisului

Iata declaratiile facute de IPS Teodosie:

“Deocamdata sunt zvonuri. Orice e posibil. Un lucru nefiresc, asta pot sa spun, pentru ca Biserica are o misiune foarte importanta. Cum sa tai de la cei care fac aceasta misiune, ca sa tina poporul in demnitate, cu constiinta treaza, cum tocmai aceasta?
Noi avem si o explicatie foarte limpede: Biserica a cedat averile pentru stat, pe vremea lui Cuza. Sunt tarile din Apus care dau din impozitul lor pentru culte, mult mai consistent decat dau crestinii ortodocsi la noi in tara. Noi ne legam de asta. Sunt ispitele celor care vor sa braveze ca ingenuncheaza ei Biserica. Foarte rau, acelea (cladirile cultelor n.red.) nu trebuie intretinute?”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole