IORDACHE IL DISTRUGE PE CITU PENTRU CE A FACUT CU ALOCATIILE COPIILOR Presedintele Consiliului Legislativ: „Neconstitutionala si nelegala”

2171

sursa foto: Mediafax

Presedintele Consiliului Legislativ, Florin Iordache, a afirmat vineri, 25 iunie 2021, ca initiativa Guvernului de a majora alocatiile de stat pentru copii din 2022 este „neconstitutionala si nelegala”, motiv pentru care avizul institutiei pe care o conduce este unul negativ.

Florin Iordache a explicat, citat de realitatea.net, de ce institutia pe care o conduce a avizat negativ ordononanta:
„Initiativa, asa cum ne-a fost transmisa, din punctul nostru de vedere, este si neconstitutionala, si nelegala. Ar lua foarte mult sa va dezvolt Daca la prima incercare, pe care Guvernul a facut-o, legea a fost si neconstitutionala, si nelegala si nu au tinut cont de avizul nostru, nu puteam sa venim a doua oara cu un astfel de aviz (n.r. – favorabil). Repet, legea este la fel de neconstitutionala si nelegala ca prima data. De aceea am venit cu acest aviz negativ”.

O marire amanata, alta taiata

Reamintim ca de la 1 iulie 2021 alocatiile trebuiau marite cu 20%.
Guvernul Citu a amanat insa aceasta marire pentru ianuarie 2022 prin OUG data joi, 24 iunie 2021, act avizat negativ de institutia condusa de Florin Iordache. Dar aceasta nu este singura veste proasta pentru milioane de copii si parinti.
Nu se mai aplica nici marirea care urma sa fie facuta la 1 iulie 2022. Va fi o singura marire pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole