IOHANNIS, VICTORIE LA CCR – Unanimitate de voturi

818
iohannis a promulgat trei legi

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto), victorie la Curtea Constitutionala. Cu unanimitate de voturi, judecatorii i-au admis doua obiectii de neconstitutionalitate.

Astfel, CCR a constatat ca este neconstitutionala Legea pentru modificarea Legii nr.31/2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, dar si Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.9/1991 privind infiintarea Institutului Roman pentru Drepturile Omului.

Iata comunicatul CCR:

“In ziua de 22 octombrie 2020, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului anterior promulgarii,

A admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de Presedintele Romaniei si a constatat ca este neconstitutionala Legea pentru modificarea Legii nr.31/2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania;

A admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de Presedintele Romaniei si a constatat ca este neconstitutionala Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.9/1991 privind infiintarea Institutului Roman pentru Drepturile Omului.

Deciziile sunt definitive si general obligatorii si se comunica Presedintelui Romaniei, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului si primului-ministru”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole