Iohannis si Orban, lobby pentru o companie Big Pharma care face experimente pe oameni?

1556
presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban

Luni, 7 septembrie 2020, ne-am trezit ca presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban si-au iluminat in rosu palatele Cotroceni, respectiv Victoria, chipurile ca un semnal de alarma legat de distrofia musculara Duchenne, o boala care are o incidenta de doar 0,01% la nivelul intregii populatii a globului.

Ati fi tentati sa spuneti ca Iohannis si Orban au facut un gest frumos. Problema este ca presedintele nu s-a inghesuit sa marcheze zilele luptei impotriva altor boli rare, dar nici a unora mai des intalnite (cancer, tuberculoza, malarie, hepatita, autism etc.). Acest fapt i-a atras atentia jurnalistului Bogdan Tiberiu Iacob, de la Inpolitics, care si-a amintit ca in luna mai, gigantul american Pfizer a anuntat descoperirea unui posibil tratament pentru boala Duchenne, prin terapie genetica. Exista insa o singura problema: testele pe pacienti sunt abia la inceput si inca nu pot fi considerate sigure, din cauza ca unii au avut reactii alarmante.

In fine: problema este mult mai spinoasa decat atat. Gasiti aici mai multe detalii, inclusiv despre rolul pe care s-ar putea sa-l aiba Romania in experimentele pe oameni ale companiei farmaceutice Pfizer.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

3 comentarii la “Iohannis si Orban, lobby pentru o companie Big Pharma care face experimente pe oameni?

  1. Si orbul stie, chiar daca nu vede, dar are urechi, ca Romania este singura tara experiment din UE, in toate domeniile: sanatate, invatamant, infrastructura, justitie, obiective strategice, resurse naturale…V-au manipulat, mintit, tradat si vandut. Asta se intampla cand la derapajele mafiei (a se citi politicieni), populatia este oarba, surda si muta) Cine este convins ca nu am dreptate, sa argumenteze cu fapte, si il rog sa dea exemplu o singura tara vanduta strainilor in proportie de 80%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole