Iohannis n-aude, dar le potriveste. Lovitura teribila pentru Guvern

1634

* Lovitura teribila pentru Guvernul Orban si presedintele Klaus Iohannis. Dupa Senat, Camera Deputatilor a respins definitiv miercuri, 19 august 2020, Ordonanta de Urgenta a Guvernului prin care se refuza dublarea alocatiilor copiilor, propunandu-se in schimb o crestere etapizata, in prima faza cu 20%. Ceea ce inseamna ca Guvernul Orban va trebui sa respecte legea promulgata chiar de Klaus Iohannis si sa dubleze alocatiile de la 1 septembrie 2020.

* Ca Klaus Iohannis este un om cu nevoi speciale (de exemplu, nevoia de a fi presedinte) nu mai e de mult un secret. Ceea ce insa ne-a surprins miercuri, 19 august 2020, a fost urmatorul lucru: cineva l-a intrebat pe Werner despre felul in care el gireaza racolarea a numerosi primari si parlamentari de catre PNL din PSD. Ei bine, ce credeti ca a raspuns Iohannis in prima faza? „Puteti sa repetati ultima parte din intrebare, va rog? Aia cu giroscopul”. Jurnalistul a repetat, fapt ce l-a facut pe Klaus sa-l besteleasca in direct, pe motiv ca isi permisese sa intineze inaltul obraz prezidential: „Nu va suparati: acea parte din intrebare mi se pare extrem de tendentioasa si probabil ca gresit formulata. Eu n-am gresit niciodata un traseism politic, nici n-am de gand s-o fac si nici nu cred ca cineva banuieste ca am facut-o. Eu sunt impotriva traseismului politic. (…) Pe mine altadata va rog sa ma intrebati intr-o formulare corecta, care nu se constituie intr-o supozitie total eronata”. Interlocutorul a incercat sa insiste („Eu v-am intrebat asta pentru ca ele s-au intamplat”), dar Werner l-a flituit suveran, cu un „Multumesc” aruncat din varful buzelor.

Mai, mai, mai… Noi intelegem de ce lui Klaus Iohannis i s-a parut ca aude „giroscop” (adica un dispozitiv care asigura stabilitatea si orientarea in spatiu a unui avion, submarin etc. si care arata ca in imaginea de mai jos). Noi doar atat ne gandim: slava Domnului ca Werner la viata lui a fost profesor de fizica si nu, de pilda, medic. Altminteri, te pomenesti ca primului om in stat i s-ar fi parut ca este intrebat despre ginecologie.

In rest, va lasam sa va delectati singuri cu momentul de iritare prezidentiala:

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole