IOHANNIS, DE ACORD CU BURSELE – Presedintele a promulgat legea. Cine sunt beneficiarii (Document)

1305
romania educata

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 30 iunie 2021, Legea pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 186/2003 privind sustinerea si promovarea culturii scrise.

Astfel, in noua forma, autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si institutiile publice pot acorda, pentru realizarea unor proiecte in domeniul culturii scrise, burse de studiu, burse de creatie, precum si granturi de studii si calatorie, in tara si in strainatate.
Drepturile patrimoniale cu privire la operele create in cadrul burselor de creatie finantate potrivit prezentei legi sunt ale autorului beneficiar al bursei.
Potrivit legii, autoritatile administratiei publice centrale si locale, precum si institutiile publice, singure sau in parteneriat cu organizatii nonguvernamentale cu profil cultural sau cu societati, pot organiza programe de rezidente de creatie in domeniul culturii scrise.
Bursele de creatie pot acoperi: cazarea, utilitatile pentru spatiul de cazare, precum si un onorariu, acordat lunar sau pentru intreaga perioada a rezidentei.
*Cititi aici modificarile aduse legii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole