Iohannis anunta de la malul marii ca se dau mai multi bani

2068

sursa foto: presidency.ro

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat luni, 15 august 2002, la festivitatile prilejuite de Ziua Marinei Romane, ca se mareste bugetul Apararii. Din 2023.

Presedintele a precizat ca din 2023 se va face un efort in plus pentru a creste alocarea bugetara pentru Aparare de la 2% din PIB, cat este in prezent, la 2,5%. Banii vor fi utlizati pentru a accelera inzestrarea si modernizarea Armatei Romaniei, inclusiv a Fortelor Navale, si pentru a creste nivelul de pregatire a militarilor.

Iata declaratia facuta de Klaus Iohannis:

Incepand cu anul 2023, vom face un efort in plus pentru a creste alocarea bugetara pentru Aparare de la 2% din PIB, cat este in prezent, la 2,5%.
Vom utiliza aceste fonduri pentru a accelera inzestrarea si modernizarea Armatei Romaniei, inclusiv a Fortelor Navale, si pentru a creste nivelul de pregatire a militarilor nostri, astfel incat sa dispunem de o structura de forte interoperabila cu cele aliate si mai eficienta, capabila sa asigure apararea nationala si sa contribuie la apararea colectiva, impreuna cu aliatii nostri din NATO”.


Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole