IOHANNIS A SEMNAT PENTRU CHIRIILE POLITISTILOR – Noi prevederi privind efectuarea deconturilor. Suma maxima care poate fi primita (Document)

560

sursa foto: facebook Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti, 9 mai 2023, legea care modifica Statutul politistului. Este vorba despre banii pentru plata chiriei pe care ii vor primi acestia.

Astfel, politistii mutati intr-o alta localitate decat cea de domiciliu in interes de serviciu vor avea dreptul, daca inchiriaza o locuinta acolo unde-si desfasoara activitatea, sau la o distanta de cel mult 70 de kilometri de acea zona, la banii pentru chirie, ultima parte fiind nou introdusa. Nici politistul si nici sotul/sotia nu trebuie sa detina casa in localitatea in care cea pentru care se face contractul pentru a fi compensata chiria.

Se mai prevede ca politistul numit in prima functie sau mutat in interesul serviciului intr-o alta localitate decat cea in care isi are domiciliul si care nu detine locuinta proprietate personala in acea localitate, nici el si nici sotia/sotul acestuia, in situatia in care nu i se poate asigura spatiu de locuit corespunzator, are dreptul la o compensatie lunara pentru chirie de pana la 50% din salariul lunar. Noutatea este ca suma de bani primita nu poate depasi chiria.

Ultimele articole