INVESTITORII FAC EXITUL DIN BITCOIN – Ultimele miscari pe piata criptomonedelor

2361
INVESTITORII FAC EXITUL DIN BITCOIN – Ultimele miscari pe piata criptomonedelor

Randamentele crescute ale obligatiunilor pe bursele din Statele Unite ale Americii au declansat o vanzare a activelor de risc, inclusiv a detinerilor in Bitcoin, si au „pedepsit” companiile care au cumparat recent criptomoneda, intre care Tesla si MicroStrategy ar fi cele mai afectate, potrivit foxbusiness.com. Pretul Bitcoin a continuat sa scada in week-end, ajungand sa se tranzactioneze la 44.000 de dolari duminica, 28 februarie, iar declinul a antrenat si celelalte monede digitale.

Este o reactia atipica a pietei cripto, considerata in mod traditional un „refugiu” al investitorilor care se pun la adapost de inflatie, in contextul in care sambata, 27 februarie, Camera Reprezentantilor (SUA) a adoptat proiectul de lege privind pachetul de ajutor financiar de 1,9 trilioane de dolari.

Reamintim ca valoarea monedei digitale a crescut de peste sase ori in ultimul an, pe fondul unei cantitati fara precedent de stimulente fiscale si monetare injectate in sistem pentru a revigora economia SUA dupa criza COVID-19.

Insa randamentul Trezoreriei pe 10 ani a atins in aceasta saptamana de 1,61%, cel mai inalt nivel dintr-un an, iar in acest proces a urcat peste randamentul dividendului de 1,5% al S&P 500, devenind extrem de atractiv pentru investitorii cu apetit mic de risc care se refugiasera in Bitcoin

Cresterea brusca a randamentelor a provocat, de asemenea, retragerea plasamentelor in Bitcoin, care a scazut cu 14% in ultima saptamana a lunii februarie.

Ratele mai mari ale dobanzii au condus la o vanzare a stocurilor tehnologice si migrarea investitorilor catre piata traditionala”, a spus Marc Lichtenfeld, strateg sef in cadrul newsletter-ului financiar The Oxford Club.

Bitcoin a reactionat atipic la aprobarea stimulului financiar de 1,9 trilioane de dolari de catre Camera Reprezentantilor

Paradoxal, valoarea Bitcoin si-a continuat declinul in week-end chiar si dupa ce sambata, 27 februarie, Camera Reprezentantilor (SUA) a adoptat proiectul de lege privind pachetul de ajutor financiar de 1,9 trilioane de dolari, iar democratii se grabesc sa aprobe mai multe stimulente financiare inainte de expirarea programelor de somaj. Este prima initiativa legislativa majora a presedintelui Joe Biden, potrivit cnbc.com.

In acest context, „exitul” investitorilor din Bitcoin este atipic, avand in vedere ca moneda digitala este considerata un refugiu impotriva inflatiei.

Criptomonedele „incep sa preia proprietatile activelor financiare, intrucat par a fi afectate de evenimentele de pe piata financiara”, a declarat Jim Bianco, presedintele White Research din Chicago.

Fox News: Datoria nationala a SUA va creste la aproape 30 trilioane de dolari

Datoria nationala a SUA va creste la aproape 30 trilioane de dolari, potrivit foxbusiness.com daca democratii vor reusi sa pastreze pachetul de ajutor COVID-19 de 1,9 trilioane de dolari prin reconciliere bugetara.

Pachetul va creste deficitul bugetar al SUA la 3,8 trilioane de dolari in 2021 si va pune Guvernul pe un trend de crestere accelerata a cheltuielilor, care va impinge Statele Unite ale Americii sa „toace” intr-un singur an mai multi bani intr-un an decat in ultimii 200 de ani, avertizeaza jurnalistii de la foxbusiness.com.

Biden&CO urmeaza sa imprumute mai multi bani in urmatoarele 12 luni decat s-a imprumutat guvernul SUA pentru finantarea razboiului revolutionar, al razboiului civil, al primului razboi mondial, al celui de-al doilea razboi mondial si al razboiului rece”, a scris Stephen Moore consilier al presedintelui Trump, in buletinul sau informativ.

Actiunile MicroStrategy au scazut cu 41% de la varful de 9 februarie

Actiunile furnizorului de software pentru intreprinderi MicroStrategy Inc., care are mai mult de 90.500 de bitcoini in valoare de aproximativ 4,25 miliarde de dolari (luand in calcul valoarea Bitcoin de vineri, 26 februarie de 47.000 de dolari), au scazut cu 41% de la varful de 9 februarie. Prin comparatie, compania avea aproximativ 60 de milioane de dolari in numerar in bilant la sfarsitul anului 2020.

Intre timp, actiunile producatorului de masini electrice Tesla Inc. si ale companiei de plati Square Inc., care au alocat bitcoin respectiv 8% si 5% din numerarul lor, au inregistrat, de asemenea, pierderi supradimensionate recent. De la varfurile lor recente, actiunile Tesla au scazut cu 24%, in timp ce Square’s au scazut cu 17%.

Aceste companii fac pariuri pe lucruri care nu au nimic de-a face cu activitatea lor principala, astfel incat riscurile lor cresc mult, deoarece [bitcoin] inregistreaza in medie doua corectii de 30% la 60% in fiecare an in ultimii 10 ani”, – Matt Maley, strateg principal de piata cu sediul in Boston la Miller Tabak & Co.

Lichtenfeld, de la Oxford Club, a declarat ca MicroStrategy a pierdut 100 de milioane de dolari la achizitiile sale recente de bitcoin si ca compania si consiliul sau de administratie prezinta „un comportament complet inadecvat”.

Pe de alta parte sunt analisti care cred acesta este doar inceputul companiilor care se muta in cripto si ca demersul Tesla de a muta un procent important din bilant in Bitcoin va „transmite un efect general” in urmatoarele 12-18 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole