Grid star
criptomonede

INVESTITORII AMERICANI SI-AU PIERDUT INCREDEREA IN ACTIVELE DIGITALE – Un sondaj CNBC arata ca cifrele privind „sentimentul negativ” legat de sectorul cripto s-au dublat in cateva luni

Un nou sondaj CNBC, realizat la finalul lunii noiembrie si publicat miercuri, 7 decembrie 2022, sugereaza ca doar 8% dintre americani au o viziune pozitiva in ceea ce priveste investitiile in criptomonede. Astfel, numarul optimistilor este in scadere semnificativa fata de procentajul de 19% evidentiat de un sondaj similar in martie 2022. In acelasi timp, numarul celor care au mentionat un „sentiment negativ” legat de sectorul cripto a crescut rapid, de la 25% in martie la 43% in noiembrie.

Gilda Popa

CNBC a sugerat ca rezultatele indica o „cadere dramatica a ununi segment de investitii (n.r. in active digitale) care a fost prezentat drept o clasa distincta de active si a avut o iesire spectaculoasa pe scena globala, sustinut de reclame de tip Super Bowl si de mai multe celebritati”.

Sondajul vizeaza investitorii mici, de retail, care au totusi o pondere de 90% in piata, potrivit cifrelor prezentate de Brian Brook, CEO-ul platformei cripto Bitfury.

„Acea popularitate a atras multi americani obisnuiti spre sectorul cripto, iar sondajul arata ca 24% din publicul chestionat a investit, tranzactionat sau folosit criptomonede in ultimele luni, fata de doar 16% in martie, precizeaza jurnalistii de la CNN in comentariile la rezultatele sondajului.

Sondajul a indicat, de asemenea, ca numarul investitorilor cripto care au o „viziune oarecum sau foarte negativa” despre clasa de active digitale este deja comparabil cu numarul investitorilor traditionali care au aceeasi opinie negativa.

„Conform sondajului, 42% dintre investitorii cripto au acum o viziune oarecum sau foarte negativa asupra activului, in raport cu 43% dintre toti subiectii chestionati. Principala diferenta este ca 17% dintre investitorii cripto sunt „foarte negativi”, comparativ cu 47% pentru investitorii non-cripto”, noteaza CNBC.

Desi sondajul nu a explicat ce a cauzat cresterea semnificativa a sentimentului negativ in raport cu investitiile in criptomonede intre martie si noiembrie, evenimentele recente din industrie au jucat, cel mai probabil, un rol semnificativ, comenteaza CNBC.

Investitorii institutionali vad oportunitati acolo unde cei de retail se descurajeaza

In mai 2022, moneda stabila Terra USD (UST) creata de Do Kwon, legata de dolarul american, a explodat, stergand 44 de miliarde de dolari din piata. In iulie, creditorul cripto a dat faliment si a blocat o suma exagerata de fonduri ale clientilor, dupa care a urmat un sir de falimente ale unor companii mai mici.

Luna noiembrie 2022 a adus cel mai mare soc in piata cripto din acest an, dupa ce FTX, a treia cea mai mare bursa cripto la nivel global, a declarat faliment pe 11 noiembrie, stergand din nou miliarde de pe piata si blocand fondurile clientilor.

„Piata cripto are ca pondere, in prezent, 90% de investitori de retail, ceea ce inseamna ca sentimentul investitorilor mai mici conteaza cu adevarat. Si atunci cand citesti povesti (n.r. dezastruoase) cu FTX pe prima pagina a Wall Street Journal, literalmente in fiecare zi in ultimele 30 de zile… acest lucru este pentru noii investitori cripto un motiv de spaima. Si, prin urmare, lichiditatea este mai mica in piata decat ar fi fost daca existau doar jucatori mari, iar disponibilitatea oamenilor de a investi este mai mica”, a declarat recent Brian Brook, CEO-ul platformei cripto Bitfury la CNBC Financial Advisor Summit.

Sondajul economic All-America de la CNBC a fost realizat intre 26 noiembrie si 30 noiembrie 2022. Cu toate acestea, ar trebui luat cu un graunte de sare, deoarece, in ciuda numelui sau, a avut o dimensiune relativ mica a esantionului: de 800 de respondenti in totalul SUA. , cu o marja de eroare de +/- 3,5%.

Pe de alta parte, potrivit unui sondaj sponsorizat de Coinbase, lansat pe 22 noiembrie si efectuat intre 21 septembrie si 27 octombrie, 62% dintre investitorii institutionali care au investit in cripto si-au crescut alocarile in ultimele 12 luni.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani