INVESTITII IN TITLURI DE STAT – Cand expira oferta ministerului de Finante. Banii obtinuti nu se impoziteaza

1139

sursa foto: facebook Dan Vilceanu

Ministerul de Finante condus de Dan Vilceanu a scos la vanzare trei noi emisiuni de titluri de stat in cadrul Programului Tezaur. Acestea pot fi cumparate pana pe 23 si 24 noiembrie 2021. Statul plateste dobanda anuala, iar veniturile obtinute sunt neimpozabile.

Titlurile sunt cu maturitati de 1, 3 si 5 ani si dobanzi de 3,75%, 4,25%, 4,65%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

Intre 01 – 24 noiembrie 2021 de la unitatile Trezoreriei Statului;
Intre 01 – 23 noiembrie 2021 pentru mediul urban si 01-22 noiembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Nationala Posta Romana.

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.

Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice, potrivit Ministerului de Finante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole