INVESTITII DUPA SCANDALUL AZILELOR – Se aloca 80 milioane de euro. Iata destinatia banilor

511

sursa foto: voceatimisului.ro

Statul face investitii pentru seniorii Romaniei, dupa scandalul azilelor din Voluntari, dar si din alte judete (click aici pentru a citi). Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene va deschide in 10 august 2023 doua apeluri de proiecte „Comunitati de seniori”, finantate in cadrul Programului Incluziune si Demnitate Sociala.
Apelurile vor avea un buget initial de 80 milioane de euro, din care 62 milioane de euro fonduri europene, buget care poate ajunge la peste 104 milioane euro in baza conditiilor de supracontractare de minim 30%.

Primul apel, cu buget initial de 71,32 milioane euro, va finanta proiecte in cadrul regiunilor mai putin dezvoltate – Centru, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia, Sud-Est, Nord-Est, Nord-Vest si Vest. Cel de al doilea apel de proiecte, in valoare de 9,3 milioane euro, va finanta proiecte ce vor fi implementate in regiunea mai dezvoltata Bucuresti-Ilfov.

In cadrul apelurilor vor fi finantate proiecte pentru:

-Constructia de locuinte sociale;
-Reabilitarea, modernizarea de locuinte sociale;
-Constructia de centre de zi pentru persoane varstnice;
-Furnizarea de servicii sociale de ingrijire la domiciliu.
Proiectele vor putea avea valori totale eligibile cuprinse intre 201.000 euro si 1,62 milioane euro, in functie de tipul de proiect.

Sunt eligibili pentru a depune proiecte urmatoarele categorii de solicitanti:

-Furnizori de servicii sociale acreditati, in parteneriat cu autoritati publice locale din localitatea/localitatile in care se implementeaza proiectul;
-Furnizori de servicii sociale acreditati, in parteneriat sau nu, cu autoritati publice locale din localitatea/localitatile in care va fi implementat proiectul.
In cazul proiectelor implementate in mai multe localitati va fi obligatorie cooptarea in parteneriat a unei autoritati publice locale din fiecare localitate in care va fi implementat proiectul.
Ghidul solicitantului poate fi consultat AICI.

 

Ultimele articole