INVESTITII DE 15 MILIARDE LEI – Ministrul Dezvoltarii Cseke Attila a semnat 53 de noi contracte de finantare prin Programul Anghel Saligny

422

sursa foto: facebook Cseke Attila

Ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila (foto), a semnat 53 de noi contracte de finantare prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, in valoare totala de 532.615.668,94 de lei.

Contractele vizeaza atat reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere, infiintarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apa, a retelelor de canalizare menajera si a statiilor de epurare, cat si refacerea unor poduri.
Cu aceste proiecte, numarul contractelor semnate, pana in prezent, in cadrul Programului National de Investitii ”Anghel Saligny”, se ridica la 1.360, in valoare totala de 15.223.592.327,49 de lei.

Facturi decontate

In urma cu cateva zile, ministerul condus de Cseke Attila a virat 33.937.633,90 de lei in vederea decontarii facturilor pentru 40 de obiective de investitii finantate prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”.
Facturile au fost depuse de autoritatile locale pentru modernizarea drumurilor de interes local si pentru infiintarea sau extinderea retelelor de distributie a apei potabile si a sistemelor de canalizare.
Prin Programul National de Investitii ”Anghel Saligny”, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Dezvoltarii, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigura serviciile de baza in localitati (apa, reteaua de canalizare si gaze) si reabiliteaza drumurile si podurile.

 

Ultimele articole