Investitie de milioane de euro. Se asteapta turistii

480

S-au investit 500 de milioane de euro pentru „Golden Gate”, podul suspendat peste Dunare de la Braila, insa banii, in mare parte, s-au intors in economia Romaniei. Acesta este anuntul premierului Marcel Ciolacu, care a participat joi, 6 iunie 2023 , la inaugurare.

Potrivit lui Ciolacu, podul este si un model de investitie publica majora, cu un urias efect multiplicator. Premierul sustine ca cele 500 de milioane de euro investite in pod s-au intors in mare parte in economia romaneasca, mai ales in aceasta regiune. Beneficiare sunt familiile a mii de angajati de la companii din judete precum Braila, Tulcea si Galati.
Seful Executivului a mai declarat ca este o legatura esentiala intre sud-estul Romaniei si Tulcea, respectiv Delta Dunarii, care va creste considerabil numarul turistilor ce pot ajunge acum cu ajutorul acestui pod, fara a mai apela la varianta bacului.

Iata anuntul premierului:

Sunt onorat sa celebram munca serioasa si de buna calitate. Prin inaugurarea acestui pod, spectaculos de altfel, Romania transmite Europei si lumii intregi un mesaj clar, iar acest mesaj este ca vrem, stim si, mai ales, putem sa ne construim destinul ca o natiune europeana puternica si mandra. Podul suspendat pe care ne aflam este un exemplu in multe privinte. Este un exemplu al muncii in echipa si al cooperarii internationale intr-o lume moderna si plina de provocari. Un consortiu italo-japonez a lucrat cot la cot cu zeci de subcontractori romani; firmele noastre au participat cu sute de oameni si mii de masini, utilaje, macarale si tehnologie diversificata.
Este si un model de investitie publica majora, cu un urias efect multiplicator. Cele 500 de milioane de euro investite in pod s-au intors in mare parte in economia romaneasca, mai ales in aceasta regiune. Beneficiare sunt familiile a mii de angajati de la companii din judete precum Braila, Tulcea si Galati, care au lucrat si lucreaza inca la finalizarea intregului obiectiv. Acesti bani alimenteaza de 4 ani economia locala.

Beneficiile

Acesti bani au insemnat, cu siguranta, zeci de mii de vise transformate in realitate in viata de zi cu zi a unor copii, a unor parinti si chiar a unor bunici. Este, in egala masura, si un simbol al patriotismului economic pe care l-am pus la baza Programului de Guvernare.
Deschiderea acestui pod aduce o serie de beneficii importante pentru intreaga zona. Cel mai clar si direct este economia de timp si de carburant pentru transporturile rutiere, adica posibilitatea ca transportatorii romani sa poata fi mai competitivi. Pe termen lung se prefigureaza o mult mai intensa activitate in Zona Libera Braila, care deja incepe sa ia avant prin investitii importante, iar asta inseamna aparitia de noi locuri de munca, adica un plus de dezvoltare economica si prosperitate.

Proiect al statului

Este o legatura esentiala intre sud-estul Romaniei si Tulcea, respectiv Delta Dunarii, care va creste considerabil numarul turistilor ce pot ajunge acum cu ajutorul acestui pod, fara a mai apela la varianta bacului.
Totodata, este si un prim pilon la un proiect fundamental al statului roman, acela de a fi un actor cheie in procesul de reconstructie a Ucrainei.
Pentru mine si colegii mei este un prilej de mandrie si cred ca asta trebuie sa insemne pentru toti romanii. Un proiect inceput de prietenul meu, fost premier, azi, europarlamentar, Mihai Tudose, si accelerat la maximum de alt prieten, tot fost premier, azi, ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.
Acest pod devine azi un proiect reusit al Romaniei, un proiect pentru care toti cei care au muncit aici merita felicitati si fac asta din toata inima, fiindca pandemia si razboiul din Ucraina i-au intarziat, e drept, dar nu i-au putut bloca.
Este un pas important si sunt ferm convins ca vor urma si altii in urmatorul an si jumatate. Sper, mai ales acum, cand ne-am strans atat de multi demnitari, vazand amploarea acestui proiect, sa vedem si latura mai putin de mandrie, faptul ca astfel de obiective s-au realizat mult prea putin, tinand cont de asteptarile romanilor. De aceea, sper sa fac parte si sa conduc guvernul care construieste”.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

 

Ultimele articole