Grid star
antreprenoriat

INTREPRINDERILE ROMANESTI, CONDAMNATE LA MOARTE – Romania continua sa fie tratata ca o tara de mana a doua: “Otelariile si fabricile de componente din aluminiu pentru masini din Belgia, Franta si Marea Britanie ale otelarului indo-britanic Sangeev Gupta v

Romania continua sa fie tratata ca o tara de mana a doua de catre liderii UE, iar acest lucru se va vedea din nou in viitorul apropiat. Atunci cand mai multe companii romanesti vor fi condamnare la moarte, in timp ce societati europene vor continua sa fie sustinute.

Avocatul Gheorghe Piperea atrage atentia miercuri, 5 mai 2021, asupra modului in care se incearca prelungirea pandemiei de Covid-19 in mod artificial, astfel incat sa se evite un “tsunami” de insolvente in randul corporatiilor, “tsunami” creat de stoparea ajutoarelor de stat si facilitatilor fiscale. De asemenea, in analiza postata pe pagina sa de Facebook, Gheorghe Piperea mai observa un lucru: aparitia unei forte de munca extrem de ieftine. “Nu va mai fi nevoie de mutarea afacerilor in Asia, pentru reducerea costurilor cu salariile - europenii vor ajunge sa munceasca ei pe doi euro...”, sustine Piperea.

Iata analiza avocatului Gheorghe Piperea:

Comitetul European pentru Risc Sistemic si presedinta BCE, Christine Lagarde (n.r. - foto), personal, estimeaza un 'tsunami' de insolvente corporatiste care se vor declansa imediat ce UE si statele membre vor opri masurile de ajutor de stat si facilitatile fiscale (inclusiv amanarile la plata datoriilor bugetare sau stergerea lor partiala ori totala) luate pentru a sustine economia pe timp de plandemie. Iata un motiv suplimentar pentru a amana momentul de final al acestei piese tragi-comice pe care suntem obligati sa o aplaudam. Cele peste 1,7 trilioane de euro aruncate pe fereastra de BCE, cu consecinta scaderii puterii de cumparare a salariilor europenilor (care nu s-au umflat si ele ca baloanele de sapun), nu sunt suficiente. De fapt, sunt chiar samanta 'distrugerii creatoare' care urmeaza, caci aceste falimente nu vor putea fi evitate la nesfarsit - in orice caz, nu toate. Dupa ce se va fi demolat tot, pentru a reconstrui 'mai bine' dupa aceea (built back better ...), recolta de captivi, de someri, de saraciti si de infometati va fi bogata. Nu va mai fi nevoie de mutarea afacerilor in Asia, pentru reducerea costurilor cu salariile - europenii vor ajunge sa munceasca ei pe doi euro ...

Deci, ce spun CERS si mme Lagarde este - fiti naibii mai prudenti cu relaxarile astea, ca isi fac iluzii cetatenii, care vor crede ca sunt liberi din nou, iar 'marea sansa' a plandemiei va disparea ca aburul de pe ochelarii acoperiti de cele trei masti fauciene.

Sigur ca tehnocratii BCE nu uita sa atraga atentia ca exista companii zombies care nu mai trebuie sustinute. Paturile de la ATI trebuie utilizate doar pentru blonavii tratabili, iar intaritoarele economice trebuie orientate doar catre bolnavii inchipuiti, atenti la profitabilitatea lor pe seama statului si a populatiei infricosate.

Mai ramane de vazut

cine stie,

cine decide si

cine decide cine decide

care companii sunt zombies si care nu.

Raspunsul este destul de simplu - CE, BCE, Germania, Franta, Olanda stiu, decid si decid cine urmeaza sa decida (adica, sa opereze in carne vie).

Exemplu - otelariile si fabricile de componente din aluminiu pentru masini din Belgia, Franta si Marea Britanie ale otelarului indo-britanic Sangeev Gupta vor fi ajutate sa supravietuiasca, dar nu si combinatul siderurgic de la Galati, care are deja marca lui Lazar pe frunte.

Evident, intreprinderile publice romanesti (alea care au scapat de privatizarea izbavitoare) sunt deja considerate zombies - Complexul Energetic Hunedoara, Complexul Energetic Oltenia, CFR Marfa, CFR Calatori, Metrorex, Tarom, Posta Romana, Oil Terminal, Portul Constanta etc., nu mai au loc la ATI. Urgentistii UE si BCE au decis ca aleg pe altii sa traiasca.

[amanunte, maine]”

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani