INTOLERANTA LA PRODUSELE ALIMENTARE – Protectia Consumatorilor a luat decizia. Ce se schimba

978

A fost publicat in Monitorul Oficial al Romaniei Ordinul Presedintelui ANPC 163 din pentru furnizarea de informatii privind prezenta unor substante sau produse care pot cauza alergii sau intoleranta la produsele alimentare neambalate.
Ordinul prevede ca produsele alimentare nepreambalate  sa fie insotite, la vanzare, in mod obligatoriu, de informatii privind prezenta substantelor sau a  produselor care pot cauza alergii sau intoleranta.

Noi reguli

Astfel, informatiile trebuie sa fie disponibile si accesibile direct la locul de desfacere/oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, in cazul comercializarii la distanta, inaintea achizitionarii acestora.
De asemenea, informatiile trebuie sa fie inscrise intr-un loc vizibil, usor accesibil, lizibil, de nesters si nu trebuie sa fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice.
Nu in ultimul rand, ordinul arata ca, pentru produsele alimentare nepreambalate oferite spre vanzare prin intermediul unei tehnici de comunicare la distanta, informatiile privind substantele/produsele care pot cauza alergii sau intoleranta figureaza pe suportul de vanzare la distanta, pe eticheta de pret sau ambalajul de transport, precum si in orice material informativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole