INTERZICEREA IMPORTURILOR DE PETROL SI GAZE DIN RUSIA – Proiectul, in Parlament. Nerespectarea prevederilor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani (Document)

1252

sursa foto: gds.ro

Proiectul de lege Solidaritate cu Ucraina pentru interzicerea importului si achizitiilor intracomunitare de petrol, gaz natural, carbune si combustibil nuclear provenind din Federatia Rusa pe durata agresiunii neprovocate impotriva Ucrainei a fost depus in Senat. Acesta a fost initiat de mai multi parlamentari USR.

Potrivit initiativei legislative, se interzic importul si achizitiile intracomunitare de petrol, gaz natural, carbune si combustibil nuclear provenind din Federatia Rusa, in mod direct sau prin intermediari din tarile Uniunii Europene sau din tari terte, in cazul in care aceasta va fi adoptata. Proiectul de lege mai prevede ca nerespectarea prevederilor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi in cazul persoanelor fizice, respectiv cu amenda penala intre 500.000 si 2.000.000 lei in cazul persoanelor juridice.

Suspendarea activitatii agentilor economici

Initiativa legislativa mai prevede ca Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale poate dispune suspendarea temporara a activitatii agentilor economici care desfasoara operatiuni cu incalcarea prevederilor, pentru un interval de pana la 6 luni.
„In cazul incalcarii repetate a prevederilor catre agentii economici, precum si in cazul in care valoarea bunurilor sau a marfurilor care fac obiectul importurilor sau achizitiilor intracomunitare depaseste cifra de 5 milioane de lei, Administratia Nationala a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale poate solicita dizolvarea agentilor economici in cauza”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole