INTERVIU EXCLUSIV CU PRESEDINTELE UCRAINEI – Zelensky anunta ca este deschis la dialog: “Nu suntem pregatiti pentru capitulare”. Mesaj pentru Vladimir Putin (Video)

941

sursa foto: facebook Volodimir Zelensky

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, anunta ca este pregatit pentru dialog cu Rusia pentru a restabili pacea. Presedintele a declarat intr-un interviu exclusiv pentru abcnews ca nu va mai forta aderarea Ucrainei in NATO, si ii cere lui Vladimir Putin sa inceapa un dialog.

După aproape două săptămâni de război, oficialul de la Kiev a declarat că si-a pierdut interesul pentru NATO dupa ce si-a dat seama ca aceasta structura nu este pregatita sa accepte Ucraina.

„In primul rand, sunt pregatit pentru un dialog, dar nu suntem pregatiti pentru capitulare, pentru ca nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. In ceea ce priveste NATO, mi-am pierdut interesul pentru aceasta problema dupa ce ne-am dat seama ca NATO nu este pregatita sa accepte Ucraina”.

Putin sa inceapa “sa vorbeasca”

Zelensky a precizat, potrivit b1tv, ca este dispus sa se aseze la masa dialogului:
“Vorbesc de garantii de securitate. Cred ca putem discuta si gasi un compromis asupra subiectelor legate de teritoriilor ocupate temporar si republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu exceptia Federatiei Ruse”.

Potrivit lui Zelensky, care este citat si de interfax, Vladimir Putin ar trebui sa fie mult mai deschis la dialog.
“Ceea ce trebuie facut este ca Putin trebuie sa inceapa sa vorbeasca, sa inceapa un dialog, in loc sa traiasca intr-un balon informativ fara oxigen. Cred ca acolo este”, a spus liderul Ucrainei.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole