Grid star
eveniment

INTELIGENTA ARTIFICIALA - Bogdan Bocse, Knosis.ai: industria IT trebuie sa investeasca in generatiile viitoare

In toate segmentele vietii personale si profesionale se vorbeste tot mai mult de imperativul tehnologiei, de inteligenta artificiala, inovatie, softuri, roboti sau de phygital- fuziunea lumii fizice cu cea digitala.


Bogdan Bocse, expert in tehnologia informatiei si antreprenor, a explicat intr-un interviu acordat revistei FoodBiz.ro ce presupune inteligenta artificiala si care este rolul celor doua firme fondate de acesta, menite sa reduca decalajul dintre nevoile afacerii de automatizare si activarea digitala, pliabile pentru diferite industrii precum productie, retail sau HoReCa.

Explicatii

"Inteligenta artificiala are o definitie larga si una stransa. Definitia larga este ca orice forma de artizanat uman care se dovedeste a fi utila activitatii umane, ulterior este o forma de inteligenta artificiala. Un ceas este o forma de inteligenta artificiala, o pereche de ochelari, un calculator de buzunar si un smart phone sunt deja forme de inteligenta artificiala. Descrierea mai specifica, care face apel si la conceptul inovatie, se refera la un fel fundamental nou si comparabil mai eficient de a executa o sarcina folosind una sau mai multe inovatii tehnologice. Este util sa avem in minte ambele aceste doua definitii (…) pentru a tria acele elemente tehnologice care cu adevarat reprezinta o inovatie si intr-adevar aduc o eficienta vietii umane si activitatii comerciale”, a explicat Bogdan Bocse pentru FoodBiz.

Echilibru intre autonomie si noutate

Exista o goana dupa noutate si inovatie, dar precum spune antreprenorul, trebuie pastrat un echilibru intre autonomie si noutate. Se induce o dependenta fata de niste servicii care sunt operate in alta parte, dupa reguli asupra carora nu exista drept de vot si nu este in avantajul oamenilor pe termen lung. De aceea, subliniaza acesta, industriile IT si cele conexe ar trebui sa investeasca o parte din profitul si din succesul lor in mijloace pentru educarea generatiilor viitoare.
"Knosis.ai si Envisage.ai au luat nastere din dorinta de a combina pasiunea pentru invatarea umana si potentialul uman de a tine pasul cu tehnologia, cu abilitatile moderne ale tehnologiei emergente de inteligenta artificiala si augmentata, inclusiv pentru vedere computerizata, recunoasterea obiectelor sau pentru procesarea si interpretarea automata sau asistata, a mesajelor, a conversatiilor si a corespondentei, inclusiv a corespondentei comerciale”, a explicat pentru FoodBiz.ro Bogdan Bocse, co-fondatorul celor doua firme de inteligenta artificiala.

Potrivit foodbiz, solutiile sofware oferite se concentreaza pe definirea unor procese de inteligenta augmentata, in care operatorii colaboreaza cu un ansamblu de metode de inteligenta artificiala precum estimatori, detectori, dictionare pentru a ajunge la un raspuns cat mai corect, in cel mai eficient mod posibil si cu un nivel de detaliu aproape imposibil de atins individual-uman.

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani