Grid star
antreprenoriat

INTEGRAREA, SCUMPA, DAR CALITATIVA – Calin Musca, managerul PorkProd: “Integrarea genereaza un profit mult mai mic si costa mult mai mult, dar ai marele avantaj ca ai controlul pe toate verigile de productie”

Procesul de integrare a productiei este modelul dupa care se ghideaza afacerea de succes a lui Calin Musca, managerul fermei PorkProd (foto). El duce mai departe afacerea tatalui sau, fermierul Dimitrie Musca, si a ales sa investeasca in procesul de integrare. Desi ceilalti agricultori se feresc de integrare de teama sa nu isi piarda investitiile, Calin Musca a dezvoltat in cadrul Food Intel Forum, organizat in perioada 25-14 iulie 2020, care sunt beneficiile si avantajele integrarii in agricultura.

Conform declaratiilor lui Calin Musca, prezentate de Foodbiz.ro, avantajul principal al integrarii este acela ca ai control asupra tuturor verigilor de productie. Astfel, chiar daca implica costuri mai mari, calitatea este cea care primeaza, considera fermierul.

In cadrul fermei sale de la Curtici, judetul Arad, Calin Musca are un intreg lant, de la productie vegetala, la zootehnie (ferme de porci, bovine, abator) si totul se intinde pe o suprafata de 7.500 de hectare.

Antreprenorul ofera un bun exemplu pentru agrobusiness-ul autohton si considera ca in Romania, calitatea produselor agricole este cea care ar trebui sa conteze.

Calin Musca a vorbit pe larg despre procesul integrarii si necesitatea pastrarii calitatii produselor la evenimentul de referinta din domeniul agriculturii, FoodIntel Forum, desfasurat in perioada 25 iunie-14 iulie 2020 Academia de Studii Agricole si Silvice.

Redam in continuare declaratia managerul PorkProd Calin Musca:

Cred ca pe termen mediu si lung castigul este acolo unde integrezi mai multe verigi intr-o singura mana, integrarea genereaza un profit mult mai mic si costa mult mai mult, dar ai marele avantaj ca ai controlul pe toate verigile de productie.

Poti sa controlezi mult mai usor calitatea.

Tehnologia sprijina agrobusiness-ul romanesc in pandemie […].

In tot ceea ce facem incercam sa avem controlul calitatii.

Aceasta inseamna urmarirea proceselor in timp real, incepand de la porcul in viu, pana la salam sau carne.

Identificam din ce ferma provine animalul, din ce comportiment, etc. Avem cu adevarat trasabilitate.

In momentul cand iau o bucata de salam din magazin, verificand numarul de lot vad tot istoricul, care ma ajuta sa fiu sigur ca tot ceea ce iese de acolo este corect”.

Sursa: Foodbiz.ro

Sursa foto: Agrointel.ro

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani