INTALNIRE PENTRU NOI INVESTITII IN ROMANIA – CCIR, partener important al Departamentului Comercial al SUA

382

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto stanga), a primit in 18 octombrie 2023 vizita oficiala a unei delegatii apartinand Serviciului Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) in Romania, condusa de Eli Corso Phinney, atasat comercial, aflat prima oara in vizita la Camera Nationala.

In cadrul acestei intalniri au fost identificate solutiile optime de atragere de noi investitii americane in Romania, precum si modalitatile prin care cele doua state se pot implica in proiecte comune economice de mare anvergura.

Pozitia geografica a Romaniei trebuie avuta in vedere

Cu foarte putin timp in urma am revenit dintr-o misiune economica pe care am efectuat-o in SUA, iar ceea ce m-a surprins intr-un mod extrem de placut a fost dorinta companiilor americane de a se implica si mai mult pe piata din Romania, ceea ce este un semn important al increderii mediului de business american in oportunitatile de afaceri pe care le ofera tara noastra.
In mod cert, economia romaneasca are mare nevoie de investitii importante, de nume mari care sa deschida linii de productie aici. Nu trebuie trecuta cu vedere nici pozitia geografica a Romaniei, cu deschidere la Marea Neagra si cu acces la Fluviul Dunarea, cu ajutorul caruia marfurile pot fi transportate in foarte multe state din Europa.
Portul Constanta poate reprezenta o oportunitate de afaceri pentru companiile americane, mai ales in contextul in care a preluat activitatea celor sase-sapte porturi ucrainene inchise din cauza razboiului, iar ca suprafata este pe locul patru in Europa. De altfel, in misiunea economica din SUA, am reusit, impreuna cu reprezentantii American Romanian Business Council (AMRO), sa stabilim cateva linii directoare in ceea ce priveste o platforma comuna destinata reconstructiei Ucrainei, atunci cand conflictul se va incheia”, a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Colaborare cu SUA

Suntem incantati ca CCIR este partener in mai multe proiecte cu Serviciul Comercial al SUA in Romania, inclusiv Programul Select USA, care in tara dumneavoastra a cunoscut un succes semnificativ, dar si in evenimentele organizate in marja targului agricol Indagra din Bucuresti.
Serviciul Comercial al SUA este interesat de o abordare la nivel de tara pentru a identifica oportunitatile de afaceri pentru companiile americane. Astfel, speram sa participam la o serie de evenimente in toata Romania, in anul viitor. De asemenea, vom continua sa sprijinim dorinta Romaniei de a avea un climat de afaceri puternic si de a consolida legaturile comerciale bilaterale”, a declarat Eli Corso Phinney, atasat comercial al Ambasadei SUA in Romania.

Ultimele articole