INTALNIRE LA NIVEL INALT – Presedintele CCIR: Portul Constanta poate deveni un hub logistic important in miscarea si stocarea bunurilor aduse din Japonia

1434

 Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban (foto, al treilea de la stanga la dreapta), a primit luni, 18 octombrie, vizita E.S. Hiroshi Ueda, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Japoniei in Romania, in scopul dinamizarii schimburilor comerciale bilaterale.
 
„Pentru mediul de afaceri romanesc este foarte important sa nu se rezume la pietele traditionale, precum cea a Uniunii Europene, si sa incerce sa acceseze mai ales pietele de desfacere ale statelor apartinand G20, asa cum este Japonia. In acelasi timp, investitorii japonezi sunt mai mult decat bineveniti in Romania, Portul Constanta reprezentand o oportunitate, din acest punct de vedere, prin pozitia cheie din Marea Neagra.
Portul Constanta poate deveni un hub logistic important in miscarea si stocarea bunurilor aduse din Japonia pentru piata romaneasca si pentru Europa. Regiunea Portului Constanta ofera toate facilitatile necesare pentru investitii noi, inclusiv suprafete de teren generoase, asigurand totodata o pozitie strategica cu deschidere catre Europa Centrala si de Vest prin coridorul fluvial al Dunarii. Acest tip de facilitati sunt unice, avand in vedere faptul ca dezvoltarea porturilor din Vestul Europei a atins deja potentialul maxim”,
a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.

Japonezii, interesati de piata romaneasca

 „Romania si Japonia au dezvoltat o relatie foarte buna de cooperare, cel putin in ultima perioada, dovada stand atat vizitele oficiale, cat si proiectele concrete cum ar fi podul suspendat de peste Dunare, realizat impreuna cu o companie nipona. Mediul de afaceri japonez, reprezentant de Keidanren (Federatia de afaceri din Japonia), este foarte interesat de piata romaneasca, urmand ca atunci cand situatia pandemica o va permite, acestia sa organizeze o vizita de afaceri in tara dumneavoastra.
Programul presupune acordarea unei burse de studii de un an, cu toate cheltuielile asigurate, la finalul careia absolventii primesc o diploma de master. Astfel, reiteram invitatia catre CCIR de a se implica in identificarea potentialilor candidati pentru aceste burse, in domeniul administratiei afacerilor”, a declarat E.S. Hiroshi Ueda, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Japoniei in Romania. 

Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Japonia insuma 745,27 milioane de euro, la sfarsitul anului trecut si 341,94 milioane de euro la sfarsitul lunii iunie 2021. La nivelul lunii august 2021, in Romania activau un numar de 390 companii japoneze, cu o valoare totala a capitalului social subscris de 295,32 milioane de  euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole