INSELATORIA ANULUI – Motivul incredibil pentru care guvernul nu creste taxele: “A lasat smecherii din energie sa ridice preturile la cer”

1851
In timp ce in Europa preturile la energie si gaz au crescut cu cel mult 14%, in Romania sunt de cinci ori mai mari decat la inceputul anului

Sursa Foto: RomaniaTV.Net

Guvernantii au declarat in mai multe randuri ca nu vor creste taxele, iar romanii au rasuflat usurati.
Numai ca analistul economic Adrian Caciu (foto) arunca bomba, vorbeste despre “inselatoria anului”, si explica de ce nu este nevoie sa fie marite taxele. Caciu sustine ca baza de impozitare a crescut cu 20%:
“Adica a lasat smecherii din energie sa ridice preturile la cer”. Analistul economic arata intr-o postare pe facebook ca astfel Guvernul a incasat accize mai mari in volum, TVA mai mult in volum, impozit pe profit mai mult in volum:
“Cam 1,3% din PIB (in jur de 15 miliarde) a strans Guvernul din aceasta smecherie cu iz liberal”.
Caciu afirma ca inflatia urca la cote alarmante, iar efectul este saracirea populatiei, dar si a marii majoritati a companiilor, cu exceptia celor din energie.

Iata postarea lui Adrian Caciu:

Inselatoria anului.
Guvernul nu creste taxele. Nici nu e nevoie.
A crescut baza de impozitare cu 20%.
Adica a lasat smecherii din energie sa ridice preturile la cer.

Pe cale de consecinta, Guvernul a incasat accize mai mari in volum, TVA mai mult in volum, impozit pe profit mai mult in volum.
Cam 1,3% din PIB (in jur de 15 miliarde) a strans Guvernul din aceasta smecherie cu iz liberal.
Inflatia urca la cote alarmante (posibil sa ajunga 6% la final de an, pe noile coordonate anuntate de cei din energie).
Care este efectul?
Saracirea pronuntata a populatiei dar si a marii majoritati a companiilor, cu exceptia celor din energie.

Sa nu uitam ca totul este premeditat:

  1. Guvernul a anulat taxa pe energie de 2%.
  2. Guvernul a amanat taxe celor din energie desi acestia nu au avut probleme de restrictii sau de profit pe perioada pandemiei. Din contra profitul realizat este de cateva miliarde lei. In timp ce Romania facea datorii de contravaloarea taxelor amanate, datorii care vor fi platite tot de popor (jefuiti de doua ori).
  3. Guvernul a liberalizat piata energiei in context de explozie a preturilor spot fara a obliga furnizorii sa achizitioneze energie la volume anuale (adica la preturi mai mici cu 30%) si mai ales fara a reglementa consumatorul vulnerabil (IMM-uri si populatie). Mai mult decat atat, Guvernul a amanat orice compensare pentru finalul anului viitor.
    Ce este asta? Smecherie pe fata! Castiga maxim 20 de companii din piata pe seama a 19 milioane de persoane si a 700 mii de companii.
    Acesta este jaf national!
    „.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole