INLOCUIREA PETROLULUI RUSESC, IMPOSIBILA – OPEC avertizeaza UE: Grupul tarilor exportatoare nu va creste productia

825

sursa foto: Playtech.ro

Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a transmis Uniunii Europene ca actualele si posibilele viitoare sanctiuni impotriva Rusiei risca sa creeze unul dintre cele mai puternice socuri ale ofertei de petrol care au existat vreodata, si ca inlocuirea petrolului rusesc cu cel din alte surse ar fi imposibila. Potrivit digi 24, care citeaza reuters, tarile acestei organizatii nu isi vor spori extractia de petrol.

Oficiali ai UE au avut la Viena discutii cu reprezentanti ai OPEC, in timp ce blocul comunitar examineaza noi sanctiuni impotriva Rusiei.
‘In urma actualelor si viitoarelor sanctiuni sau a altor masuri voluntare, am putea vedea pierderea a peste 7 milioane de barili pe zi din petrolul rusesc si alte exporturi de combustibili. Luand in considerare actuala prognoza a cererii, ar fi aproape imposibil de inlocuit o pierdere de volume de o asemenea magnitudine”, a atentionat secretarul general al OPEC, Mohammad Barkindo.

Crestere modesta a productiei

Grupul OPEC+, ce reuneste tarile Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) si alti zece producatori, inclusiv Rusia, a convenit pe 31 martie doar asupra unei cresteri modeste a productiei, respingand din nou apelurile pentru o sporire mai substantiala a extractiei pentru a diminua cotatiile petrolului.
Dupa acest refuz, presedintele american Joe Biden a decis sa elibereze in lunile urmatoare 180 de milioane de barili de petrol din rezervele strategice ale SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole