INGHETAREA PENSIILOR SI SALARIILOR – Raspunsul ministrului de Finante. Adrian Caciu anunta ce se intampla in 2022: „Am spus acest lucru de cand a inceput o emotie”

825

sursa foto: facebook: Guvernul Romaniei

Se ingheata pensiile si salariile? Ministrul de Finante, Adrian Caciu, da asigurari ca nu se va intampla acest lucru.
Caciu a declarat miercuri, 25 mai 2022, ca nu este cazul in acest an de o astfel de masura.


In ceea ce priveste datoria publica, Caciu a precizat ca aceasta creste pe seama unor imprumuturi angajate de statul roman pentru a face investitii.

Iata intrebarea adresata ministrului de Finante, si raspunsul acestuia:

Reporter:

As vrea sa va intreb foarte clar, apropo de pensii si de salarii, se pune sub vreo forma problema inghetarii veniturilor, respectiv, a pensiilor si salariilor, pentru a face economie?

Adrian Caciu:

Exclus. Si am spus acest lucru de cand a inceput o emotie referitoare la depasirea ponderii datoriei publice la 50%, pentru ca odata cu aceasta depasire pe site-ul ministerului aveti si o informare, o nota care spune cum va scadea datoria publica sub 50%. Or, nu este cazul in acest an de o astfel de masura. De altfel, datoria publica, repet ceea ce am spus si mai devreme, creste, pe seama unor imprumuturi angajate de statul roman pentru a face investitii. Ori pentru investitii acea prevedere din cadrul fiscal, din legea responsabilitatii fiscal-bugetare, trebuie citita in spiritul ei, unu la mana; si, doi, trebuie vazut ca evaluarea nu se face lunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole