INFLATIA IN ROMANIA: CATI ROMANI AU FOST AFECTATI – Iata ce s-a intamplat cu veniturile

208

sursa foto: eloriente.net

Evolutia inflatiei i-a afectat pe unul din doi romani, in contextul in care putin peste jumatate dintre respondenti spun ca in ultimul an veniturile le-au ramas la fel. Asta reiese din rezultatele Barometrului UNSAR – IRES privind Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania (2022).

Potrivit studiului, 76% dintre romani sunt ingrijorati de o eventuala criza economica care le-ar putea influenta situatia financiara. Inflatia galopanta reprezinta un motiv de ingrijorare pentru 68% dintre respondenti, urmata de razboi (64%), incendii si accidente auto (61%), pandemie / imbolnaviri (57%). Pe masura ce inainteaza in varsta, proportia celor care exprima ingrijorare mare sau foarte mare fata de eventualitatea survenirii unor evenimente nedorite creste. Totodata, cei care locuiesc in mediul urban si cei cu venituri medii sunt mai curand ingrijorati de aceste aspecte.

Optimism cu privire la economisirea banilor

In ciuda evolutiei economice, aproape 4 din 10 intervievati cred ca vor economisi mai mult in urmatorul an, fata de doar 2 din 10 respondenti care declarau acest lucru in 2021. Similar cu anul trecut, depozitele bancare ar fi principalul loc unde si-ar plasa disponibilitatile financiare, 4 din 10 alegand aceasta metoda. De asemenea, un sfert dintre intervievati spun ca ar investi in imobiliare.
Acum, mai mult ca niciodata, este important pentru oameni sa stie ca exista metode de economisire sigure, disponibile oricui, cum ar fi planurile de protectie financiara oferite de asigurarile de viata. Asigurarile pot reprezenta o solutie eficienta de a conferi sustenabilitate intregului patrimoniu si finantelor unei familii”, a declarat director general al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, Alexandru Ciuncan.
Barometrul UNSAR-IRES a fost realizat pe un esantion format din 1.000 respondenti cu varsta intre 18-50 de ani, in mai 2022, utilizand metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

liternet