Grid star
analize

Industria IT

Romania a inceput sa inteleaga necesitatea de a incepe calatoria de transformare digitala si de a adopta solutii digitale, pornind de la realitatea conform careia evolutia continua a tehnologiei poate imbunatati eficienta populatiei in mod fara precedent.

Migratia spre energie verde, finanantarile verzi, programele de reciclare, de resigilare sau comercializare de produse create sustenabil sunt cateva dintre tendintele care vor deveni "norma“ pentru modul in care se vor derula afacerile in tara noastra.

O componenta importanta a acestui efort se face simtita la nivelul industriei de comunicatii, cele mai importante proiecte derulate fiind cele de digitalizare si automatizare a proceselor interne. De asemenea, asistam la progrese semnificative ale tuturor entitatilor, de stat si private, in relatia cu bancile, in vederea diminuarii sau chiar a eliminarii interventiilor manuale, in ceea ce priveste modul in care clientii efectueaza platile si a rapoartelor de reconciliere cu sistemul financiar-contabil.

Sectorul IT ramane unul strategic, cu rol primordial in sustinerea economiei digitale, ce vizeaza asigurarea conectivitatii, a solutiilor digitale care sa sustina eficienta si accesul la servicii, atat catre consumatori, cat si catre jucatorii din sectoarele economiei.

Incontestabil, noul context de piata dictat de evolutia si efectele pandemiei in plan socio-economic, a accelerat procesul de transfomare digital, fortand organizatiile sa fie atente la costuri si la eficienta operationala. Astfel, s-a inregistrat o crestere substantiala a traficului de internet, determinata de noul mod de munca preponderent la distanta, consumul de continut, precum si desfasurarea cursurilor in mediul online, presupunand majorarea semnificativa a cererii de servicii si instrumente avansate de lucru si securitate cibernetica.

Din aceasta perspectiva, adaptarea este cuvantul cheie, atat la nivel personal, cat si in evolutia generala a economiei.

In concluzie, suntem nevoiti sa ne concentram cu preponderenta in sustinerea activa a eforturilor realizate de companiile si autoritatile nationale, in procesul de transformare digitala accelerata si in migrarea spre o economie circulara, prin acordarea de produse inovatoare pentru finantarea proiectelor si initiativelor de dezvoltare sustenabila. Decidentii guvernamentali ai PNL sunt receptivi la aceste evolutii absolut necesare in reforma digitalizarii Romaniei, astfel incat proiectele generoase pe care statul le initieaza sa nu ramana doar la stadiul de bune intentii, ci sa devina realitate, spre binele si progresul tuturor romanilor.

sursa foto: Camera Deputatilor

Ultimele articole
Sarbatorile vin cu blocarea conturilor
analize
Romanii platesc cash de sarbatori
punguta cu doi bani

Romanii platesc cash de sarbatori

Romanii au cumparat titluri de stat de 2,4 miliarde lei
punguta cu doi bani