INDICELE ROBOR DUPA CE KLAUS IOHANNIS L-A DESEMNAT PE GENERALUL CIUCA PREMIER – Anuntul BNR ii vizeaza pe romanii cu credite in lei. Cotatia la sfarsit de saptamana

838
BNR anunta cresterea robor

foto: facebook

Indicele ROBOR la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 a explodat la 24 de ore dupa ce presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe generalul Nicolae Ciuca ca premier. Este cea mai mare valoare din aceasta saptamana.

Banca Nationala a Romaniei condusa de Mugur Isarescu (foto stanga, langa Ludovic Orban) a anuntat ca ROBORUL este cotat vineri, 22 octombrie 2021, la 2,29%. Joi, valoarea era de 2,25%, aceeiasi ca miercuri. Marti, BNR anunta ca indicele folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei era cotat la 2,21%, in crestere fata de luni, 2,20%.

Cresc dobanzile

ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia bancile stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole