INCHISOARE PENTRU DISCRIMINARE – Proiect de lege initiat de AUR: „Inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau amenda” (Documente)

1512
INCHISOARE PENTRU DISCRIMINARE - Proiect de lege initiat de AUR: "Inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau amenda” (Documente)

Inchisoare pentru discriminarea persoanelor nevaccinate. Asta prevede propunerea legislativa privind interzicerea discriminarii pe motiv de vaccinare initiata de Alianta pentru Unirea Romanilor (AUR) si semnata, printre altii, de co-presedintele partidului, Claudiu Tarziu (foto). O lege careurmeaza sa fie discutata luni, 27 septembrie 2021, in Senatul Romaniei.


Daca legea va fi adoptata, emiterea unui act cu caracter normativ care incalca prevederile legii va constitui infractiune si se va pedepsi cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani, sau cu amenda.

Potrivit propunerii legislative, este interzisa orice forma de manifestare sau masura de excludere, segregare, restrictie, limitare, deosebire, preferinta sau tratament diferentiat, exercitate asupra unei persoane sau a unor categorii de persoane, avand drept conditie de baza administrarea sau nu a oricarui vaccin, care, in conditiile prezentei legi, reprezinta discriminare pe motiv de vaccinare (art. 2 al propunerii legislative): „Prevederile prezentei legi se aplica tuturor persoanelor sau grupurilor de persoane, fara nici o deosebire, in toate domeniile vietii publice”.

Orice act contrar legii va fi nul de drept

Potrivit legii, orice fapt sau act juridic, al oricarei persoane fizice sau juridice publice sau private, care incalca prevederile articolului 2, este nul de drept:

Emiterea unui act cu caracter normativ care incalca prevederile articolului 2 este infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda”.

* Nota de Fundamentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole