INCETAREA MANDATULUI DE PRIMAR – Inalta Curte a transat problema

1314
drept de proprietate

Inalta Curte de Casatie si Justitie – Completul pentru solutionarea recursurilor in interesul legii a pronuntat o decizie importanta cu privire la incetarea de drept a mandatului de primar.

Astfel, instanta a stabilit ca intervine incetarea de drept a mandatului de primar chiar daca acesta este ulterior mandatului in cursul caruia a fost constatata starea de incompatibilitate printr-un raport de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate, a carui legalitate a fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca, ramasa definitiva.

Iata Decizia 1 in dosarul 2846/1/2020:

 „Admite recursul in interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curtii de Apel Craiova.

In interpretarea dispozitiilor art. 160 alin. (l) lit. b) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare [art. 15 alin. (2) lit. b) din Legea nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare], art. 91 alin. (11) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare, si art. 25 alin. (1) si (3) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, cu modificarile si completarile ulterioare, intervine incetarea de drept a mandatului de primar, chiar daca acesta este ulterior mandatului in cursul caruia a fost constatata starea de incompatibilitate printr-un raport de evaluare intocmit de Agentia Nationala de Integritate, a carui legalitate a fost stabilita printr-o hotarare judecatoreasca, ramasa definitiva.

Obligatorie, potrivit dispozitiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedura civila”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole