Incepe macelul in USR-PLUS

979
Incepe macelul in USR-PLUS

Multi dau ca sigura declansarea in viitorul apropiat a unui conflict de proportii intre USR si PNL. Asta intrucat USR va incerca sa profite de valul pe care se afla si sa incalece PNL. Oameni avizati din mediul politic mai anunta insa un razboi. Acela intre USR si PLUS. In primul rand, Dan Barna isi va vedea tot mai serios amenintata pozitia de lider al USR, in conditiile in care se asteapta ca Nicusor Dan sa incerce sa prea presedintia partidului dupa castigarea alegerilor pentru Primaria Capitalei. Dar Dan Barna ar trebui sa fie cu ochii si pe un alt membru marcant al USR. Este vorba despre Clotilde Armand, pe care nu putini o iau in calcul drept viitoarea sefa a USR in cazul in care va castiga pana la urma Primaria Sectorului 1.

Pe langa luptele interne din USR, un al doilea front va fi deschis de catre PLUS. Cu Vald Voiculescu si Dacian Ciolos in frunte. Despre Vlad Voiculescu se cunoaste ca nu prea il are la inima pe Nicusor Dan, mai ales ca isi dorea ca el sa fie candidatul la Primaria Capitalei. Va ajunge insa cel mai probabil doar viceprimar al Bucurestilor. Chiar si din aceasta pozitie, asa cum se aude prin oras, Vlad Voiculescu (foto dreapta) va incerca sa se erijeze in adevaratul conducator al Primariei Capiteli, prin iesiri publice cat mai dese si cu luari de pozitii referitoare la subiecte despre care in mod normal ar trebui sa vorbeasca primarul general, in speta Nicusor Dan. Deja daca va uitati in presa ultimelor zile puteti observa o activitate intensa a lui Vlad Voiculescu, de nici nu mai stii cine este primarul Capitalei, el sau Nicusor Dan. Iesiri din ce in ce mai dese are si Dacian Ciolos, presedintele PLUS, care nu se multumeste sa fie vioara a doua si sa fie pus intr-un con de umbra de catre Nicusor Dan. Practic, PLUS, un partid insignifiant inclusiv in raport cu USR, va incerca sa se impuna chiar in fata USR si sa preia conducerea in alianta pe care au format-o. Unii spun ca visul lui Ciolos si al lui Voiculescu ar fi preluarea integrala a USR. Problema lui Dacian Ciolos este ca a inceput cu stangul, luand la tinta PNL si negociind de pe pozitii de sef cu Ludovic Orban. Or, Orban, asa cum il vedem, are destui sustinatori prin destule zone mai retrase publicului.

Altfel, nu este deloc exclus ca toate aceste lupte interne din USR si dintre USR si PLUS – despre care incepe sa se vorbeasca tot mai mult prin Bucuresti – sa fie incurajate de tabara PNL-Iohannis. Caci scandalurile in USR si PLUS convin de minune lui PNL si Iohannis, care doar in acest mod pot opri ascensiunea celor doua partide. Ascensiune care va manca din zona PNL. Bine, o mai pot opri si prin alte mijloace, unele judiciare. Om trai si om vedea…

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole