IN ATENTIA ROMANILOR CU CREDITE LA BANCA – Luni, 21 martie 2022: Cat platiti

786
Indemnizatie pentru program redus

sursa foto: tvn24bis.pl

Ratele la creditele romanilor, tot mai sus. Explodeaza, pur si simplu, si pare ca acest lucru va continua. Iar oamenii sunt disperati, si nu stiu cum isi vor mai putea plati datoriile la banca.


Indicele ROBOR  la trei luni folosit pentru calcularea dobanzilor variabile la creditele in lei contractate inainte de luna mai 2019 explodeaza din nou. Creste, si nu se mai opreste. Banca Nationala a Romaniei a anuntat luni, 21 martie 2022, cotatia: 4,49%, fata de 4,39% cat “valora” la sfarsitul saptamanii trecute.

ROBOR este un indicator foarte important, de referinta pentru calculul dobanzilor creditelor luate in lei, iar cu ajutorul acestuia se stabilesc dobanzile la ratele pe care va trebui sa le platim in fiecare luna.

Majorarea dobanzii

Consiliul de administratie al Bancii Nationale a Romaniei a decis in 9 februarie 2022 majorarea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 2,50 la suta pe an, de la 2,00 la suta pe an, incepand cu 10 februarie 2022. Banca Centrala a mai decis majorarea ratei dobanzii pentru facilitatea de creditare (Lombard) la 3,50 la suta pe an, de la 3,00 la suta pe an si cresterea ratei dobanzii la facilitatea de depozit la 1,50 la suta, de la 1,00 la suta pe an, incepand cu data de 10 februarie 2022. BNR anunta pastrarea controlului ferm asupra lichiditatii de pe piata monetara, dar si mentinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

liternet