IMPOZITAREA PENSIILOR SPECIALE – Unanimitate la CCR

1643
curtea constitutionala

dav

Curtea Constitutionala a decis marti, 15 decembrie 2020, ca impozitarea pensiilor speciale, inclusiv ale militarilor si ale magistratilor, este neconstitutionala. Hotararea a fost luata cu unanimitate de voturi.

Parlamentul a decis in iunie impozitarea tuturor pensiilor speciale cu 85% daca pensia este mai mare de 7.000 de lei si cu 10% pentru pensiile cuprinse intre 2.000 si 7.000 de lei.

Iata anuntul CCR

„In ziua de 15 decembrie 2020, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului anterior promulgarii, cu unanimitate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate (dupa conexarea celor doua sesizari cu acelasi obiect, formulate de Avocatul Poporului si respectiv, de Inalta Curte de Casatie si Justitie) si a constatat ca este neconstitutionala, in ansamblul sau, Legea pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Decizia este definitiva si general obligatorie.

Argumentele retinute in motivarea solutiei pronuntate de Curtea Constitutionala vor fi prezentate in cuprinsul deciziei, care se va redacta intr-un termen scurt si se va publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I”.

Parlamentul a decis in iunie impozitarea tuturor pensiilor speciale cu 85% daca pensia este mai mare de 7.000 de lei si cu 10% pentru pensiile cuprinse intre 2.000 si 7.000 de lei.

Teodorovici a avut dreptate

Senatorul Eugen Teodorovici a prevazut inca din vara ca legea va pica la CCR.
Intr-un exploziv interviu acordat in exclusivitate Lumea Banilor, fostul ministru al Finantelor Eugen Teodorovici a desfiintat Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal in ceea ce priveste pensiile de serviciu (cunoscute si ca pensii speciale) si acuza toti parlamentarii care au votat proiectul in aceasta forma ca si-au batut joc de pensionarii romani (click aici pentru a citi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole