IMPOZITAREA PENSIILOR SPECIALE CU 99% – „Sa ai 70.000 de lei e inacceptabil”

1156

Vicepremierul Kelemen Hunor (foto stanga, langa Klaus Iohannis), propune impozitarea pensiilor speciale cu 99% valoarea care depaseste indemnizatia presedintelui Romaniei.

Acesta a declarat la b1tv ca nu este corect sa fie eliminate doar anumite pensii speciale, iar altele sa fie mentinute.

„Haideti sa impozitam pensiile speciale cu 99% acea valoare care depaseste indemnizatia presedintelui.

„Nu se poate asa aberatie”

Kelemen a mai afirmat ca „in toate tarile din lume” parlamentarii, militarii si magistratii au peste contributivitate o anumita suma, pentru ca nu pot face activitati economice, dar „trebuie sa vedem cum facem”.
Vicepremierul a mai afirmat ca nu este normal sa existe pensii speciale de 70.000 de lei si nici ca oameni in forta, de 48 – 50 de ani, sa iasa la pensie apoi sa se reangajeze la stat:

„Ori taiem toate pensiile speciale, pensiile ocupationale, toate care nu sunt pe baza de contributivitate, or daca le taiem doar pe unele, nu facem un lucru corect, just din punct de vedere al echitatii sociale. In fata legii toti suntem egali. Nu mergem pe populisme ieftine.
Eu as merge, si asta e pozitia noastra, sa taiem toate pensiile speciale si ocupationale sa le plafonam la un nivel acceptabil. Sa ai pensie de 70.000 de lei e inacceptabil. Deci cineva care a fost la CCR, a fost si parlamentar si procuror sau judecator are 70.000 de lei. Nu se poate asa aberatie. Trebuie o abordare frontala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole