IMPOZITAREA MULTINATIONALELOR: "DE CE TACI CITULE"? – Premierul, pus la zid de senatorul PSD Daniel Zamfir: „Nu e o veste fantastica? Pentru tine, nu, Citule!”
04 July 2021 15:31 Lumea Banilor 1064Premierul Florin Citu (foto stanga) este torpilat de senatorul PSD Daniel Zamfir in legatura cu impozitarea multinationalelor, dupa decizia Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE).
Daniel Zamfir spune intr-o postare pe Facebook ca este o veste trista pentru Citu, si il intreaba de ce tace si de ce nu iese public sa spuna cum va pune in aplicare Romania decizia OCDE:
"Faptul ca multinationalele vor plati un impozit considerabil in Romania, nu e o veste fantastica? Pentru tine, nu, Citule!”.
Senatorul PSD il acuza pe Florin Citu ca este omul bancilor si al marilor corporatii carora le-a anulat taxele pe care trebuiau sa le plateasca:
"Ai probat ca servesti interesele multinationalelor, IFN-urilor si bancilor si ai ingropat companiile romanesti”.
Iata postarea lui Daniel Zamfir:
"O VESTE TRISTA PENTRU CITU
De ce taci, Citule?
Faptul ca multinationalele vor plati un impozit considerabil in Romania nu e o veste fantastica?
Pentru tine, nu, Citule!
Tu esti omul bancilor si al marilor corporatii carora le-ai anulat taxele pe care trebuiau sa le plateasca, fix cand ai ajuns ministru de finante! Asta in timp ce nu vrei sa dai alocatiile copiilor, ingheti veniturile oamenilor si, mai nou, privatizezi si 'sanatatea'!
Ai probat ca servesti interesele multinationalelor, IFN-urilor si bancilor si ai ingropat companiile romanesti!
Servitorule!”.
Anuntul OCDE
Reamintim ca joi, 1 iulie 2021, OCDE a anuntat lansarea unui plan-cadru cu doi piloni menit nu doar sa impoziteze multinationalele (inclusiv pe cele IT) in tarile unde fac profit, ci si sa introduca un impozit global minim pe care tarile sa-l poata aplica pentru a-si proteja bazele de impozitare.
Mentionam ca anuntul OCDE vine la aproape o luna dupa ce summitul G7 (ce reuneste ministrii de Finante din cele mai industrializate sapte tari ale lumii) a hotarat ca multinationalele sa plateasca un impozit global minim de 15% in statele in care realizeaza profitul, nu in tarile unde sunt inregistrate.