IMPOZIT PE BANII CARE NU POT FI JUSTIFICATI – Se aplica o cota de 70%. Se ofera si o „fereastra de salvare” prin lege

635
Decizie cu privire la Codul de procedura fiscala

foto: editiadedimineata

Impozit de 70% pentru banii care nu pot justificati. Legea a fost publicata in Monitorul Oficial, iar aceste prevederi se aplica din 2024.

Astfel, incepand cu 1 iulie 2024 se modifica cota de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a caror provenienta nu poate fi dovedita, prin introducerea unei cote de 70%. Masura are ca scop cresterea conformarii voluntare a contribuabililor, cu implicatii favorabile asupra cresterii incasarilor bugetare.

Pana la data intrarii in vigoare a noilor prevederi se ofera o fereastra de oportunitate contribuabililor in vederea conformarii, respectiv sa-si declare veniturile si sa-si plateasca obligatiile fiscale aferente acestora. Se arata ca astfel se evita riscul incadrarii acestora in categoria de risc fiscal si a declansarii unor verificari a situatiei fiscale personale, cu consecinta impunerii cu noua cota de impozitare si a obligatiilor fiscale accesorii aferente:

Decizia de impunere

Orice venituri realizate de persoanele fizice constatate de organele fiscale, in conditiile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror sursa nu a fost identificata, se impun cu o cota de 70% aplicata asupra bazei impozabile ajustate. Prin decizia de impunere, organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului si al accesoriilor”.

Ultimele articole