IMM INVEST PENTRU AGRICULTORI – Citu promite garantii de 1 miliard lei

1098

Un program de creditare asemanator IMM Invest, dar dedicat agricultorilor, va fi lansat curand, fondul de garantii pentru imprumuturi urmand sa se ridice la un miliard de lei, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Florin Citu (foto), la BucharestFoodSummit miercuri, 14 octombrie 2020.

Programul se va numi cel mai probabil Agro Invest si ar putea sa fie adoptat de Guvern in cateva saptamani. Anuntul lui Citu a venit ca raspuns la o intrebare adresata de catre Alexandru Baciu, unul dintre cei mai mari fermieri din sudul Romaniei, relateaza FoodBiz.ro.

Prezentam declaratia ministrului Florin Citu:

Vestea buna este ca lucram si sper sa intre in sedinta urmatoare de Guvern sau in urmatoarele doua saptamani, la un program similar cu IMM Invest, dar dedicat sectorului agricol. Va fi doar pentru sectorul agricol – este vorba de garantii, de imprumuturi cu dobanda garantata 100% pentru o perioada mai lunga de timp. Mai sunt cateva discutii daca subventionam dobanda 8 luni sau mai mult, ne gandim… Cred ca o sa fie o garantie de un miliard de lei, iar programul va fi derulat prin FNGCIMM si apoi prin sistemul financiar bancar”.

* Cititi aici mai multe detalii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole