HOTELUL DETINUT DE CITY INSURANCE, LA VANZARE – Pretul de pornire este de peste 1,5 milioane euro. Imobilul este situat in centrul Bucurestiului

961

sursa foto: citr.ro

Hotelul El Greco din Capitala, clasificat la patru stele si aflat in proprietatea City Insurance, aflata in faliment, a fost scos la vanzare, pretul de pornire fiind de 1.685.196 euro. Pretul caietului de sarcini este in cuantum de 10.000 RON, exclusiv TVA.

Potrivit anuntului CITR, lichidatorul judiciar, activul se compune din:

-teren in suprafata totala de 1.077 mp din masuratori, respectiv 1.100 mp din acte inscris in cartile funciare:
-teren in suprafata de 955 mp din masuratori, respectiv 950 mp din acte cu nr.cad. 205849 – teren. Hotelul este situat in Bucuresti, str. Jean Louis Calderon, nr. 16, Sector 2. Are 28 de camere, repartizate pe 2 etaje. Licitatia va avea loc in 14 octombrie.

Concluziile lichidatorului judiciar

CITR, lichidatorul judiciar al City Insurance, anunta recent ca a identificat o serie de cauze de natura operationala si de gestionare a fondurilor care au dus la faliment. Potrivit CITR, printre cauzele operationale din activitatea de asigurare se numara un deficit semnificativ, de 1,2 miliarde de lei, rezultat din vanzarea politelor sub tariful notificat cu scopul de a creste cota de piata, dupa cum reiese din analiza activitatii City Insurance in perioada 2018 – 2021.
CITR arata ca printre cauzele operationale din activitatea de asigurare se numara un deficit semnificativ, de 1,2 miliarde de lei, rezultat din vanzarea politelor sub tariful notificat cu scopul de a creste cota de piata, dupa cum reiese din analiza activitatii City Insurance in perioada 2018 – 2021. Pierderi suplimentare de 422 de milioane de lei au fost generate de faptul ca City nu a efectuat demersuri pentru recuperarea creantelor din reasigurare, in timp ce alte 54 de milioane de lei au rezultat din incapacitatea societatii de a recupera creantele din regrese. Alte surse de pierderi au fost din neplata la timp a daunelor, ceea ce a dus la plati de penalitati si cheltuieli de executare de peste 45 milioane lei (click aici pentru a citi mai multe).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole