HIDROELECTRICA, ENEL, ALRO – Avertisment: Ce ar fi initiat USR-PLUS

1411

Partidul Ecologist (PER) avertizeaza membrii coalitiei de guvernare: Alianta USR-PLUS condusa de Dan Barna si Dacian Ciolos a initiat cea mai periculoasa politizare a companiilor de stat

PER atrage atentia asupra demararii procesului de preluare a principalelor Companii Nationale ale statului roman prin “cardasia USR- Fondul Proprietatea”.

Potrivit unui comunicat de presa al Ecologistilor, principalele companii profitabile ale Statului roman (peste 800 milioane Euro in 2019), aflate in portofoliul Fondului: Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Administratia Porturilor maritime Constanta, Complexul Energetic Oltenia, Aeroporturi Bucuresti, Alro, Romaero, Societatea Nationala a Sarii, Plafar, OMV Petrom, Enel si inca multe altele (23 in total),  urmeaza a parcurge o etapa imediata de schimbare a Consiliilor de Administratie majoritar PNL-iste, cu membrii USR:

“Avand in vedere ca majoritatea acestor companii este in subordinea ministrilor USR-Plus, Catalin Drula la Transporturi si Claudiu Nasui la economie, s-a inceput procesul de parteneriat USR- Fondul Proprietatea, acestia fiind singurii reprezentanti in Consiliile de Administratie.

Solicitare catre Guvernul Citu

Desi in conformitate cu OUG 109, Statul roman a organizat concursuri pentru ocuparea functiilor de membri ai CA, cheltuind sume uriase pentru firmele de recrutare, noile CA-uri nu vor tine cont de rezultate, lasand mana libera parteneriatului USR-Fondul Proprietatea.

Ecologistii solicita Guvernului Citu sa impuna ca in toate CA-urile Companiilor aflate in portofoliul Fondului Proprietatea, daca tot nu respecta OUG 109, sa existe membri propusi de toate partidele din coalitia aflata la guvernare.
USR-istii urlau impotriva politizarii si pentru respectarea legislatiei, iar astazi ignora propriile lozinci. Ei nu respecta OUG 109 si organizeaza cea mai periculoasa politizare a companiilor de Stat. PNL-istii si UDMR-istii ar trebui sa deschida bine ochii la ce fac partenerii de coalitie! Sa nu mai vorbim de PSD si AUR”.

1 comentariu la “HIDROELECTRICA, ENEL, ALRO – Avertisment: Ce ar fi initiat USR-PLUS

  1. & Dacă s-a făcut și vreun studiu din care s-ar putea opina că și investițiile lui Soros în globalizare ar „sponsoriza” COVID , ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole