GUVERNUL SUFOCA FIRMELE CU BIROCRATIA – Revolta liderului ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, dupa ce Executivul iar a modificat conditiile pentru IMM Invest
09 July 2020 11:39 Valentin Busuioc 1131Guvernul PNL pur si simplu isi bate joc de firmele romanesti, lasandu-i pe micii antreprenori sa-si manance nervii in birocratie cand vine vorba despre accesarea unor fonduri prin programul IMM Invest.
Revolta a fost exprimata joi, 9 iulie 2020, de catre presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu (foto), dupa ce Executivul a modificat din nou conventia pe care proprietarii de intreprinderi mici si mijlocii sunt nevoiti sa o semneze ca sa poata lua bani de la stat prin IMM Invest.
Solutia lui Tariceanu este ca Ministerul Finantelor Publice sa se imprumute direct la banci, iar acei bani sa li-i dea firmelor, iar nu sa-i puna pe patroni sa accese ei credite bancare. Asta daca tot a facut MFP un obicei din a contracta imprumuturi acum, de cand ministru este Florin Citu, comenteaza liderul Aliantei Liberalilor si Democratilor.
Prezentam postarea de pe Facebook a lui Calin Popescu-Tariceanu:
„Marele program IMM INVEST si-a gasit, in sfarsit, si un slogan pe masura: 'din greseala in greseala spre victoria finala'!
Zilele trecute conventia pe care o semneaza cei care vor sa ia bani prin IMM INVEST (un fel de cerere de fapt) a fost modificata! Pentru a n-sprezecea oara! Alte hartii de semnat, alt timp de asteptat, alte afaceri care isi inchid portile!
Oare nu ar fi mai simplu ca Ministerul de Finante sa se imprumute pur si simplu (tot e singurul lucru pe care stiu sa-l faca!) la bancile la care ii trimit cu mana intinsa pe romani si sa dea ei banii la cele 40.000 de firme pe care pretind ca vor sa le ajute? Daca statul roman tot garanteaza imprumuturile, de ce nu luati voi banii si ii dati prin trezorerii?!
Asa se vor putea finanta companiile care chiar au nevoie de sprijin si care nu se vor califica niciodata dupa criteriile stabilite de banci. Si ma refer la cei din domeniile cel mai tare afectate de criza generata de coronavirus: HORECA, transporturi, constructii, comert etc.
Altfel, pana cand companiile vor trece de birocratia finantelor si bancilor va fi prea tarziu pentru prea multe companii!”