Guvernul scoate bani din Fondul de rezerva

233

sursa foto: .gazetanord-vest.ro

Se suplimenteaza fondurile pentru cheltuielile legate cu refugiatii care au venit in Romania din zona conflictului armat din Ucraina.

Guvernul a aprobat hotararea privind alocarea unei sume din Fondul de rezerva pentru suplimentarea bugetului Ministerului Afacerilor Interne, in scopul decontarii cheltuielilor cu hrana si cazarea cetatenilor straini sau apatrizilor aflati in situatii deosebite, proveniti din zona conflictului armat din Ucraina.

Actul normativ aprobat de Executiv suplimenteaza bugetul Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2023, pentru Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, cu 158,1 milioane lei, din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului. Suma este necesara pentru decontarea cheltuielilor ocazionate de gazduirea cetatenilor proveniti din zona conflictului armat din Ucraina. Pentru stabilirea sumei s-a luat in calcul acordarea unui sprijin financiar de 20 lei/persoana gazduita/zi pentru acoperirea cheltuielilor necesare asigurarii hranei si 50 lei/persoana gazduita/zi pentru acoperirea cheltuielilor de cazare.

Nota: Aceasta rubrica este destinata zvonurilor. Luati informatiile ca atare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole