GUVERNUL IOHANNIS-ORBAN NE-A INTORS IN 2016 – Produsul Intern Brut al Romaniei a scazut in 2020 cu peste 10% comparativ cu 2019

3008

Romania este scapata de sub control, cel putin din punct de vedere economic. O arata cat se poate de clar cifrele publicate de Institutul National de Statistica (INS) in ceea ce priveste evolutia Produsului Intern Brut (PIB). Un PIB aflat in continua scadere.

Astfel, PIB-ul brut al Romaniei a fost in trimestrul II din 2020 cu 12,3% mai mic in comparatie cu trimestrul I al aceluiasi an. Iar raportat la acelasi trimestru din anul trecut, PIB-ul brut al Romaniei a inregistrat o scadere de de 10,5%.

Practic, asa cum explica economistul Adrian Caciu, Romania a ajuns in acest moment la nivelul anului 2016: “Scadem la nivelul anului 2016. Iar rectificarea nu ajuta la revenirea efectiva, stimulii economici fiind insignifianti. Ne-am creat propria criza prin decizii luate din panica. Asta se intampla cand lasi medicii sa conduca economia! Ce vina au oamenii, ce vina are Romania?”.

Iata comunicatul INS privind situatia PIB-ului Romaniei:

Comparativ cu Trimestrul I 2020, Produsul Intern Brut in Trimestrul II 2020 a fost, in termeni reali, mai mic cu 12,3%

Fata de acelasi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut a inregistrat, in trimestrul II 2020, o scadere cu 10,5% atat pe seria bruta cat si pe seria ajustata sezonier;

In semestrul I 2020, Produsul intern brut a scazut, comparativ cu semestrul I 2019, cu 4,7%, pe seria bruta si cu 3,9% pe seria ajustata sezonier.

Seria ajustata sezonier a Produsului intern brut trimestrial a fost recalculata ca urmare a includerii estimarilor pentru trimestrul II 2020, fiind revizuita fata de varianta publicata in Comunicatul de presa nr. 177 din 7 iulie 2020.

Estimarile ‘semnal’ precum si cele provizorii ale Produsului intern brut trimestrial sunt afectate de dificultatile create de criza pandemica si de instituirea starii de urgenta si a starii de alerta. Aceste dificultati au fost legate de colectarea datelor de baza care reprezinta intrari pentru conturile nationale si sau concretizat printr-o crestere a ratei de non-raspuns. Pentru completarea informatiilor au fost utilizate surse alternative pentru a diminua, cat mai mult posibil, efectele acestor cauze asupra calitatii indicatorilor produsi. Conform practicii curente, datele publicate astazi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presa si a politicii de revizuire a conturilor nationale publicate pe site-ul INS, pe masura ce noi surse de date devin disponibile. In conditiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decat de obicei.

Seria ajustata sezonier

In trimestrul II 2020, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul intern brut a scazut cu 12,3%. Fata de acelasi trimestru din anul 2019 Produsul intern brut a inregistrat o diminuare cu 10,5%. In semestrul I 2020, comparativ cu semestrul I 2019, Produsul intern brut a scazut cu 3,9%.

Serie bruta

Comparativ cu acelasi trimestru din anul 2019, Produsul intern brut in trimestrul II 2020 a inregistrat o scadere cu 10,5%. In semestrul I 2020, comparativ cu semestrul I 2019, Produsul intern brut s-a redus cu 4,7%.

Revizuiri

Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimarii Produsului intern brut pentru trimestrul II 2020 in seria trimestriala, seria ajustata sezonier a fost recalculata, fara a se inregistra modificari semnificative ale indicilor de volum comparativ cu a doua varianta provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul I 2020, publicata in comunicatul de presa nr. 177 din 7 iulie 2020.

Seriile ajustate sezonier se recalculeaza trimestrial ca urmare a modificarii modelelor adoptate, a numarului de regresori folositi, a modificarii seriilor brute si a numarului de observatii disponibile”.

2 comentarii la “GUVERNUL IOHANNIS-ORBAN NE-A INTORS IN 2016 – Produsul Intern Brut al Romaniei a scazut in 2020 cu peste 10% comparativ cu 2019

  1. era suficient sa te uiti la borfasul sef , apoi la guvernul si partidele de borfasi , ca sa realizezi evolutia tarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole