GUVERNUL IA BANII PROFESORILOR – S-a dus sporul de risc

2917

Cadrele didactice nu vor mai primi banii stabiliti printr-o lege initiata de PSD, dupa ce Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala.

CCR a admis miercuri, 9 decembrie 2020, sesizarea facuta de Guvernul Romaniei si a stabilit ca Legea privind acordarea unui spor de risc profesorilor si personalului didactic auxiliar, in perioada pandemiei de Covid, este neconstitutionala..

Iata anuntul CCR:

In sedinta din 9 decembrie 2020, Curtea Constitutionala, in cadrul controlului anterior promulgarii, a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de Guvernul Romaniei si a constatat ca este neconstitutionala, in ansamblul sau, Legea pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din invatamant in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2”.

2.000 lei pe luna

Legea, initiata de PSD, prevedea ca profesorii, cat si personalul didactic auxiliar si personalul nedidactic din invatamantul preuniversitar si universitar de stat, din invatamantul particular acreditat si din unitatile de invatamant preuniversitar infiintate in structura institutiilor de invatamant superior vor primi un stimulent de risc in cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv 1.500 lei lunar acordat pe toata durata starii de alerta si a starii de urgenta.

1 comentariu la “GUVERNUL IA BANII PROFESORILOR – S-a dus sporul de risc

 1. ”Cel ce deschide o şcoală închide o temniţă.” – Voltaire

  Scursurile astea decrepite din Sovietul Suprem Constituțional au sucit la 180 de grade valoarea semantică a celebrului aforism.

  Cine taie veniturile Dascălilor poate perpetua acele infecte și nesimțite salarii și pensii ale magistraților.
  (Dascăli cu D mare și magistrați scris cu cea mai minusculă literă de început)

  Asta e!
  Nu mai lansez iarăși uriașele analize ce demonstrează, fără putință de tăgadă, necesitatea soluționării acestui cuib de ticăloșie denumit Tătucul constituțional.
  Mai devreme sau mai târziu, indiferent prin ce metodă – fie prin reformarea Constituției, fie cu Kalașnikovul, această excrescență malignă de pe trupul Țării va trebui să fie extirpată.
  Deja lucrurile sunt limpezi pentru toată lumea, mai puțin pentru 7.000 de borfași cu robe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole