GUVERNUL CIUCA A FOST INVESTIT – Iata programul de guvernare (Document)

945

Guvernul condus de Nicolae Ciuca (foto) a obtinut joi, 25 noiembrie 2021, voturile de investire in Parlament.

In Programul de guvernare se prevede, printre altele, ca salariul minim brut va creste la 2.550 lei, de la 1 ianuarie 2022. Coalitia PSD-PNL-UDMR mai doreste si clarificarea legislatiei in privinta telemuncii si a muncii de la domiciliu, prin dialog cu patronatele si sindicatele, pentru introducerea dreptului la deconectare. Modificarea Codului Muncii prin integrarea noilor realitati ale pietei muncii in contextul digitalizarii si transformarii relatiilor de munca (telemunca, program flexibil etc.), este un alt deziderat al Coalitiei (click aici pentru a citi).

Cresterea pensiilor

Punctul de pensie va creste de la 1 ianuarie la 1.586 de lei. Asta se mai mentioneaza in programul de guvernare PSD-PNL-UDMR.
Totodata, in acelasi program de guvernare se mai prevede si cresterea indemnizatiei sociale minime de la 800 lei la 1000 lei, de la 1 ianuarie 2022.
In ceea ce priveste pensiile de serviciu, acestea vor fi recalculate plecand de la principiul contributivitatii, cu respectarea jurisprudentei Curtii Constitutionale (click aici pentru a citi).

Credite pentru locuinte

Credite subventionate de stat pentru locuinte. Este o alta masura din Programul de guvernare al ministerului Tineretului si Familiei care va fi condus de Gabriela Firea.

Concret, vorbim despre Programul de credite pentru achizitionarea de locuinte pentru tineri familisti, subventionat de stat, luand in considerare ca un criteriu de punctaj numarul de copii.
Programul mai prevede si sustinere financiara pentru familii in vederea achizitionarii de echipamente necesare in procesul de tranzitie digitala, pentru a face fata noilor provocari produse de pandemia Covid-19, in special scoala online si telemunca la anumite categorii de salariati (click aici pentru a citi).

*Programul de guvernare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole