GUVERNUL CITU A APROBAT VANZAREA UNUI COMBINAT – Ministrul Economiei: “O alta ‘buna afacere’ a statului

1701

Guvernul condus de Florin Citu a aprobat memorandumul care permite valorificarea participatiei Romaniei la combinatul Krivoi Rog din Ucraina.
Memorandumul vizeazav identificarea celei mai bune solutii pentru vanzarea/valorificarea participatiei Romaniei de pe platforma CIM Krivoi Rog cu toate drepturile si obligatiile aferente. Actul, intocmit de Ministerul Economiei mai indica amendarea cadrului legislativ privind Combinatul Minier de Imbogatire a Minereurilor acide cu continut de fier Krivoi Rog, pentru a asigura o forma de solutionare corespunzatoare situatiei existente. O prevedere este abrogarea Legii nr. 95/31.12.1993 privind continuarea participarii Romaniei la construirea combinatului si asigurarea resurselor de finantare necesare:

Ce trebuia sa primeasca Romania


„Este o reminiscenta a economiei socialiste planificate detinute de stat. A fost fondat de Republica Socialista Romania, impreuna cu alte state din lagarul socialist, in anul 1986. Romania a platit atunci 640 milioane ruble transferabile (echivalentul a 1 miliard de dolari) pentru constructie. In schimbul acestor bani, Romania trebuia sa primeasca peleti de fier pentru a produce otel.
In total, statul roman ar fi trebuit sa primeasca 30 de milioane de tone de peleti timp de 10 ani. In practica, a primit doar 159 mii de tone. Adica 0.53% din cat trebuia sa primeasca. O alta ‘buna afacere’ a statului. Sa ne intelegem bine: de 22 de ani acest combinat nu mai functioneaza deloc. Celelalte state cu care eram in asociere si-au marcat pierderea si au vandut pe cat au putut ce aveau calculat drept contributie nationala.

Statul roman, insa, a ales sa ramana agatat de combinat alaturi de statul ucrainean, cel pe teritoriul caruia se afla acest maldar de fier din care se fura anual, cam orice. Sunt nenumarate reportaje facute de televiziunile romanesti care arata aproape an de an ca din combinat, adica ce a mai ramas din el dupa atata vreme, se fura ca din codru. ‘Investitia’ aceea a ajuns o epava”, declara recent Claudiu Nasui, ministrul Economiei.
Statul roman, prin Ministerul Economiei, plateste anual, din 1999 incoace, aproximativ 1 milion de euro catre trei firme pentru paza si conservare. Aceste firme sunt impuse printr-o lege speciala
„.

1 comentariu la “GUVERNUL CITU A APROBAT VANZAREA UNUI COMBINAT – Ministrul Economiei: “O alta ‘buna afacere’ a statului

  1. Au pus laba pe toata tara cu viteza luminii, incalcand tot ce inseamna legi, Constitutie, cultura, educatie, sanatate…Apropo de sanatate, transferarea celor 100 de paturi la privati este primul pas de privatizare a sanatatii. Au incercat prin toate mijloacele posibile sa reduca dreptul pacientilor cronici la tratamente, au internat doar „covizi” pe care s-au facut experimente cu protocoale, primand certificatul-via cimitir. In timpul pandemiei spitalele private au stat departe de „covizi”, in schimb au avut liber la testari cu 450 de lei testul. Autoritatile si „specialistii” va explica faptul ca fiecare cetatean se va putea trata la privat, numai ca nu vi se spune ca si voi veti plati o suma care este la latitudinea privatului, fara sa fie limitata. Din bugetul de stat spitalele private primesc mai mult decat spitalele de stat. Asa cum stati acum acasa, si nu reactionati, tot asa veti sta sa va asteptati sfarsitul…acasa. Trebuie sa fii imbecil sa nu realizezi macelul pus la cale si implementat rapid de pe o zi pe alta de acesti calai-nazisti implementati la varful tarii. Chiar daca mai traiesc 100 de ani, tot nu voi intelege tacerea romanilor, nu voi intelege indolenta, nepasarea si acceptarea sclaviei cu buna stiinta. Experimentul Romania inca nu sa incheiat, mai aveti o sansa pana la toamna, dar conditia vitala este sa va TREZITI!. Viteza cu care sunteti „exterminati” si ca tara si ca popor, nu este intamplatoare. Sunteti singura tara bagata intr-un experiment diabolic inclusiv meteo. Nu sunt conspiratii, cum nici experimentul cu vaccinurile nu sunt conspiratii, adevarul iese incet, incet la iveala, numai ca la voi va fi prea tarziu. In istorie au cazut imperii, au cazut presedinti, de ce nu ar cadea niste gunoaie milionare, imbogatiti pe spinarea unui popor saracit si umilit de acesti analfabeti functionali?. Uitati-va doar la clasa politica, uitati-va la cultura lor (zero), si uitati-va la averile lor (imense). Daca ar exista justitie in Romania, si ar confisca averile acestor lipitori,tradatori de tara, poporul ar trai 10 ani din aceste bogatii fara sa munceasca nimeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole