GUVERNUL ANUNTA REDUCEREA PENSIILOR SPECIALE – In ce limite se va face

2108

sursa foto: facebook Cristian Ghinea

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Cristian Ghinea (foto stanga, langa Dacian Ciolos), anunta reforme majore prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR), inclusiv in privinta pensiilor speciale.

Ghinea a declarat joi, 13 mai 2021, ca PNRR este un instrument de reforma, pentru asta a fost inventat, iar fara reforme substantiale nu va trece acest plan. Potrivit acestuia in acest an legea pensiilor va fi trimisa in Parlament. In plus, Ghinea a precizat ca va exista o indexare a pensiilor clara, bazata pe obiective statistice, nu pe decizii din pix si decizii politice.
Ministrul a mai precizat ca se vor reduce pensiile speciale, dar in limitele pe care le permite Curtea Constitutionala.

Iata declaratiile lui Cristian Ghinea:

“PNRR este un instrument de reforma, pentru asta a fost inventat. Fara reforme substantiale nu va trece acest plan. Vorbim de reforma pensiilor si aici avem clar un deadline de a trimite legea in Parlament anul acesta si niste elemente care presupun o indexare a pensiilor clara, bazata pe obiective statistice, nu pe decizii din pix si decizii politice. Romania se anagajeaza sa aiba o politica sustenabila matura referitoare la pensii. De asemenea, reducerea pensiilor speciale in limitele pe care le permite Curtea Constitutionala„.

2 comentarii la “GUVERNUL ANUNTA REDUCEREA PENSIILOR SPECIALE – In ce limite se va face

  1. PNNR-ul trebuie mai intai sa fie aprobat in Parlament si sa respecte Constitutia precum si deciziile CCR.

  2. legea actuala cu indexarea pensiilor e clara , dar numai pentru alfabetizati . Oricum anuntul prinde bine la giboni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole