GUVERNUL, ANUNT OFICIAL DESPRE STAREA DE ALERTA – Expira la miezul noptii. Ce a propus ministerul Sanatatii

1219

sursa foto: facebook Guvernul Romaniei

Starea de alerta expira miercuri, 9 martie 2022. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Carbunaru, a declarat ca marti este ultima zi cu stare de alerta pe teritoriul Romaniei, si asta pentru ca guvernul nu va mai prelungi aceasta masura.

In privinta situatiilor privind formularul de localizare a pasagerului si a certificatului verde, Ministerul Sanatatii, in perioada imediat urmatoare, va clarifica reglementarile privind cele doua categorii de documente.

Iata declaratia facuta de Dan Carbunaru:

„Pentru ca maine (marti-n.r) este ultima zi in care ramane activa starea de alerta, generata de nevoia de a gestiona pandemia de COVID-19, sunt abilitat sa va comunic ca va ramane ultima zi, guvernul nu va prelungi starea de alerta. Ca atare, maine, la miezul noptii, va expira starea de alerta in Romania. In privinta situatiilor privind formularul de localizare a pasagerului si a certificatului verde, Ministerul Sanatatii, in perioada imediat urmatoare, va clarifica reglementarile privind cele doua categorii de documente”.

Propunerile ministerului Sanatatii

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, anunta in urma cu cateva zile ca institutia pe care o conduce a propus unele masuri de relaxare guvernului, avand in vedere scaderea cazurilor COVID. Rafila a precizat ca ministerul Sanatatii a propus accesul fara certificat electronic COVID in centrele comerciale, institutiile publice, hoteluri, pensiuni si restaurante. De asemenea, cresterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maxima a spatiului, fara restrictii de interval orar pentru mai multe activitati. S-a mai propus si organizarea de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane.

Iata declaratiile facute de Alexandru Rafila:

„Este vorba despre accesul fara certificat electronic COVID in centrele comerciale, institutiile publice, hoteluri, pensiuni si restaurante. De asemenea, cresterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maxima a spatiului, fara restrictii de interval orar – asta cred ca e un lucru asteptat de multa lume – pentru competitii sportive, activitatile din cadrul cinematografelor, institutiilor de spectacole, concertele in aer liber, conferinte, workshopuri, sali de sport si piscine”, a spus Rafila.
Se permite organizarea de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane. Masca in mod evident nu se va mai utiliza in mediul exterior, insa purtarea mastii ramane obligatorie in spatiile publice inchise si este recomandata in spatiile deschise aglomerate”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole